J. B. | 14. 4. 2023, 08:55

Martin je umrl med tem, kar je imel najraje: 15-letnemu fantu na nogometni tekmi odpovedalo srce

NK Samobor/fotomontaža

Kraj ob slovenski meji, v katerem živi slabih 20.000 prebivalcev, je zajela nepopisna žalost ...

Na tekmi hrvaškega nogometnega kluba NK Samobor, ki domuje streljaj od slovenske meje, je prišlo do tragedije, ob kateri je težko ostati ravnodušen. Sredi drugega polčasa je 15-letni Martin Filipčić sodniku potarnal, da se ne počuti dobro, da mu je slabo. Sodnik ga je poslal z igrišča, mladenič je odšel do zdravnika, ki je sedel na klopi za rezerve. Tam je nenadoma izgubil zavest in prenehal dihati.

Nemudoma začeli z oživljanjem

Klubski fizioterapevt ga je nemudoma začel oživljati in fantu naj bi se vrnil utrip, prav tako je spet začel dihati. Nato so ga z reševalnim vozilom prepeljali v zagrebški klinični center, od koder pa je nekaj ur kasneje prišla žalostna novica o smrti nadarjenega športnika.

Zakaj je Martin Filipčić izgubil življenje, bo pokazala šele obdukcija, sumijo, da je kriv srčni infarkt.

"Mirno spi, naš angel," so se od najstnika poslovili pri NK Samobor, za hrvaške medije pa je spregovoril tudi eden od njegovih prijateljev, ki je povedal: "Že zjutraj je rekel, da je slabo spal. Bilo mu je slabo, ni imel apetita. Pred tekmo ga je bolela glava, bil je nervozen in spraševal me je, če imam kaj proti glavobolu. Vse to smo pripisali slabemu vremenu in šolskim obveznostim, zaradi katerih smo v tem delu leta vsi pod stresom. Martin je bil zdrav fant, v odlični kondiciji. Vsak bi ga želel imeti v svoji ekipi ..."

Tragedija se je močno dotaknila tudi Petre Škrobot, županje Samobora, ki je na Facebooku zapisala: "Z iskrenim obžalovanjem sem sprejela novico o tragični smrti mladega igralca NK Samobor. Prisotna sta velik šok in nejevera, saj sem Martina relativno nedavno imela priložnost osebno spoznati v prostorih mestne uprave, kjer sem ga gostila in nagradila za odlične rezultate na številnih tekmovanjih."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol