J. B. | 25. 11. 2022, 08:00

Med 100 najbogatejšimi Slovenci ni Jana Oblaka, čeprav služi bajne vsote: preverili smo, kam je ’izginil’ premožni Škofjeločan

Profimedia/fotomontaža

Nekateri športniki spadajo med najbogatejše Zemljane. Lionel Messi naj bi imel pod palcem več kot 600 milijonov evrov. Tudi Jan Oblak je bogat človek. Toda ne dovolj, da bi bil med najpremožnejšimi v naši državi.

Ni dvoma, da so nogometaši najbolje plačani športniki na svetu. Kot je nedolgo tega razkril Forbes, so med petimi največjimi športnimi zaslužkarji kar trije nogometaši: Lionel Messi (1. mesto), Cristiano Ronaldo (3. mesto) in Neymar (4. mesto). Tudi nekateri slovenski nogometaši na tujem služijo bajne zneske, in to kar milijonske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan)

Najbolje plačali slovenski nogometaš je Jan Oblak, po nekaterih informacijah njegova letna plača v Španiji znaša kar 25 milijonov evrov. Toda čeprav je že osem let član madridskega Atletica in že ves ta čas prejema zares visoko plačo, smo ga zaman iskali na lestvici stotih najpremožnejših Slovencev.

Na seznamu so le trije športniki: Goran Dragić, Luka Dončić in Anže Kopitar. 

Za komentar, kam je "izginil" 29-letni kapetan slovenske nogometne reprezentance, smo povprašali Jureta Ugovška, urednika in novinarja Financ. "Jan Oblak je za malenkost zgrešil lestvico. Tudi sami smo ga pričakovali na njej, a se je raven dvignila z lanskih 27,7 milijona na 33,3 milijona evrov," je za Metropolitan povedal Ugovšek.

Neto opazno nižji od bruto zneska

"Je pa pri evropskih športnikih višina o plači vselej zavita v tančico skrivnosti, v nasprotju z ameriškimi profesionalnimi ligami. Sami smo upoštevali nekaj milijonov nižjo plačo, kot jo navajate, so pa obdavčitve tovrstnih plač kar precejšnje, tako da je neto znesek, ki ga prištejemo k premoženju, opazno nižji od bruto zneska. Vseeno pa prihodnje leto pričakujemo, da bo Oblak četrti športnik na lestvici," je prepričan Jure Ugovšek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol