J. B. | 13. 1. 2023, 10:18

Messi si tega ni zaslužil: velika ljubezen se je končala z obtožbami, da je škrat in podgana iz kanalizacije

Profimedia

Vojna, ki je bila že od samega začetka umazana, da bi bila težko bolj, je dobila nove neverjetne razsežnosti.

Član Barcelone je bil neverjetnih 21 let, v tem času je za člansko moštvo odigral kar 778 tekem in zabil osupljivih 672 zadetkov ter v statistiko vpisal še 303 podaje. Da je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, ni treba poudarjati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Toda kljub temu je bil Lionel Messi ob koncu svojega udejstvovanja v Kataloniji tarča podlih potez vodstva kluba, ki ni izbiralo sredstev v želji po tem, da bi umazalo javno podobo zvezdnika iz Argentine. Med drugim je pred leti v medije prišla kopija Messijeve pogodbe, kar danes še vedno preiskuje tudi katalonska policija. Toda vse bolj se zdi, da so bila namigovanja, kako je pogodbo medijem dostavila kar uprava kluba, resnična.

Časnik El Periodico de Catalunya se je dokopal do dokumentov, ki pričajo o tem, kako so se vodilni ljudje okrog tedanjega predsednika kluba Josepa Bartomeuja na zares sramoten način spravili nad Messija.

Omenjeni časnik je v teh dneh objavil prepise sporočil, ki so si jih med sabo pošiljali najvidnejši predstavniki vodstva katalonskega velikana. "Ne bi bilo slabo, če bi v medijih objavili milijonske pogodbe članov prve ekipe in naj si javnost sama ustvari mnenje. Tako se jim bodo ljudje javno lažje odrekli," je v enem od elektronskih sporočil zapisal vodja pravne službe Roman Gomez Ponti.

"Ne smeš biti tako dober s to podgano iz kanalizacije"

Gomez Ponti je nadaljeval: "Barto (Bartomeu, op. a.), resno, ne smeš biti tako dober s to podgano iz kanalizacije. Klub mu je dal vse, on pa se zdaj ukvarja le še s diktiranjem prestopov, novimi pogodbami, sponzorskimi pogodbami le za njega... Poleg vsega tega pa izsiljuje klub in se do njega obnaša brezobzirno."

"Trpeli smo zaradi tega škrata"

V javnosti se je znašlo tudi naslednje sporočilo, pod katerega se je prav tako podpisal Gomez Ponti: "Trpeli smo zaradi tega škrata, ki Barceloni dolguje življenje. Ko pridejo težki časi s pandemijo, dobiš od njega sporočilo: 'Predsednik, ostalim znižaj plače, a mene in Suareza se ne dotikajte.' Upam, da bodo ljudje njegov odhod sprejeli ravnodušno."

Profimedia

Navijači Messijevega odhoda v Paris Saint-Germain seveda niso sprejeli ravnodušno, tedanje vodstvo Barcelone pa je že plačalo davek za svoje rokovanje z zvezdnikom. Leta 2021 je na predsedniških volitvah vnovič slavil nekdanji prvi mož kluba Joan Laporta.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec