J. B. | 20. 11. 2022, 07:20

Na dan začetka svetovnega prvenstva katastrofalna vest za favorite Francoze: najboljši na planetu ostal brez nastopa

Profimedia

Mundial v Katarju bo prikrajšan za enega najbolj učinkovitih nogometašev zadnjega desetletja. Zvezdnika Francije tik pred začetkom bojev zaustavila poškodba.

V nedeljo se bo v Katarju začelo 22. svetovno prvenstvo v nogometu, še pred prvim sodnikovim žvižgom pa so katastrofalno vest prejeli Francozi, ki jih strokovnjaki uvrščajo v ožji krog favoritov za končno zmago. Brez nastopa na prvenstvu je ostal najboljši nogometaš na svetu Karim Benzema! Napadalec madridskega Reala, ki je nedolgo tega prejel zlato žogo za nogometaša leta, si je poškodoval stegensko mišico.

Sprva so iz francoskega tabora prihajale novice, da bo Benzema izpustil le uvodno tekmo svoje reprezentance. Zdaj je postalo jasno, da je Benzema izgubljen za celoten mundial.

Glede na to, da je Benzema star že 34 let, je poškodba zanj toliko večji udarec. Vprašanje, če bo čez štiri leta še igral nogomet oziroma bo še dovolj dober, da ga bo selektor spet odpeljal na svetovno prvenstvo. 

Razum mu pravi, da mora mesto prepustiti drugemu

"V svojem življenju se nikdar nisem vdal, toda zdaj moram razmišljati o ekipo. Razum mi pravi, da moram mesto v moštvu prepustiti nekomu drugemu. Nekomu, ki bo lahko pomagal Franciji do dobrega rezultata. Hvala za vsa sporočila podpore," je skrušen pojasnil nekdanji član Lyona, ki je v dresu z državnim grbom odigral 97 tekem in se med stelce vpisal 37-krat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Svetovno prevenstvo se bo v nedeljo začelo ob 17. uri, ko se bodo gostitelji Katarci pomerili z Ekvadorjem. Francijo prva tekma čaka v torek, ko bo njen nasprotnik Avstralija.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ