J. B. | 1. 11. 2022, 13:55

Na igrišču idila, v zakulisju kaos velikih razsežnosti: Olimpija ne plačuje računov, NZS jo je kaznovala, Riera grozi z odhodom

NK Olimpija Ljubljana/fotomontaža

Zmaji iz Ljubljane v nogometnem prvenstvu rušijo vse pred sebe, hkrati pa se vse bolj rušijo in sesedajo že tako ali tako trhli temelji, na katerih stoji klub iz slovenske prestolnice.

V teh prazničnih dneh so se Slovenci bolj kot ne posvetili svojim družinam in tistim, ki jih ni več z nami, kljub vsemu pa na nogometnem odru v deželici na sončni strani Alp ni dolgočasno. Za to v prvi vrsti skrbi Nogometni klub Olimpija Ljubljana, ki na igrišču ruši vse pred sabo, v zakulisju pa se spopada tako z velikanskimi težavami kot tudi še večjim kaosom.

Nekdanjim igralcem dolgujejo več kot 250.000 evrov

Že pretekli teden je kot bomba odjeknila novica, o kateri je kot prvi poročal Planet nogomet: Nogometna zveza Slovenije je zmaje ostro kaznovala, ker svojim kar devetim nekdanjim nogometašem dolgujejo več kot 250.000 evrov. NZS je Olimpiji izrekla kazen prepovedi registracije novih nogometašev v dveh prestopnih rokih, hkrati mora plačati še denarno kazen v višini 19.000 evrov. 

Kljub stresu, ki ga je novica brez dvoma povzročila pri trenerju in nogometaših, so slednji v nedeljo dobili derbi vodilnih klubov Prve lige Telemach. V Ljubljani je gostoval Koper in se domov vrnil poražen z 1:2.

Toda le dva dneva po tekmi je vnovič završalo: tako Sportklub kot tudi EkipaSN sta poročala, da je po tekmi s Koprom trener Albert Riera, v očeh mnogih glavni arhitekt izjemnih iger v tej sezoni, na glas razmišljal celo o odstopu! Španca, ki je nabral že neverjetnih 19 točk prednosti pred Mariborom (takšne prednosti pred večnim rivalom Olimpija ni imela še nikdar), naj bi najbolj zmotilo, da po koncu tekme s Koprom nihče iz uprave ni prišel v garderobo čestitati nogometašem za zmago.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

Na tekmi sta bila sicer tako predsednik kluba Adam Delius kot tudi direktor Igor Barišić, ki sta v preteklosti sila rada obiskovala garderobne prostore, tokrat pa se jima očitno ni ljubilo iz VIP-salona na stadionu v Stožicah spustiti dol do trenerja in nogometašev.

Prošnja naletela na gluha ušesa

Riero, ki je kot nogometaš igral celo za Manchester City in Liverpool, naj bi motilo tudi domnevno vmešavanje uprave v sestavo ekipe. Prav tako naj bi Španec nadrejene prosil za nakup opreme, s katero bi še lažje statistično spremljal svoje varovance, a je prošnja po pisanju Sportkluba naletela na gluha ušesa. 

Kljub sila vroči glavi po tekmi s Koprom se je Riera po prespani noči pomiril in za zdaj ostal trener Olimpije. V prvi vrsti zato, ker menda noče sredi sezone na cedilu pustiti nogometašev, s katerimi sodeluje tako zelo dobro. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol