5. 5. 2022, 13:26 | Vir: STA

Na Nizozemskem nogometašem prepovedali tuširanje

Profimedia

Tiskovna predstavnica nizozemske nogometne zveze je dejala, da so zaznali težave, s katerimi se soočajo v nižjeligaških klubih, zato so vlado zaprosili, da amaterskim klubom dodeli finančno nadomestilo.

Zaradi visokih cen plina je nizozemski nižjeligaš, amaterski nogometni klub SV Blerick iz Limburga z juga Nizozemske, svojim igralcem prepovedal tuširanje s toplo vodo med tednom.

Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je pri vladi zaprosila za finančno pomoč klubom

Igralci SV Blericka so se po treningu prisiljeni vrniti domov v prepotenih majicah in blatnih čevljih, saj je nekaj, kar je bilo še pred kratkim povsem samoumevno, odslej prepovedano.

Se bodo nogometaši tuširali kar pod improviziranimi tuši? K sreči je pred nami toplejše vreme.

Se bodo nogometaši tuširali kar pod improviziranimi tuši? K sreči je pred nami toplejše vreme.

Profimedia

Rekordno visoki računi za ogrevanje

Klub želi na ta način varčevati zaradi rekordno visokih računov za ogrevanje sanitarne vode s plinom. Izjema so le vikendi, ko so tekme.

"Nenavadno visok račun za plin ima prevelik vpliv na naš proračun. Zahvaljujoč prepovedi privarčujemo na tisoče evrov na mesec," pa pravi izvršni direktor SV Blericka Mike Noldus.

Gre za zdaj za osamljen primer, a se lahko kmalu zgodi, da bodo temu zgledu sledili tudi v drugih klubih.

Med njimi je FC Geleen Zuid, tudi z juga Nizozemske. "Trenutna ugodna pogodba o dobavi plina se bo iztekla konec leta, naslednjo pa bo treba skleniti pod novimi pogoji. Trenutno za plin plačamo 36.000 evrov na leto, kar je več kot polovica našega proračuna," je povedal predsednik kluba Theo Beckers.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.