J. B. | 16. 5. 2023, 13:16

Nekdanji nogometni reprezentant osumljen tihotapljenja ljudi: nekoč je bil Katančev izbranec, zdaj sedi v priporu

Profimedia/fotomontaža

Pred nekoč vrhunskim vratarjem so težki časi ...

Hrvaška policija je na začetku maja nedaleč stran od Slavonskega Broda zaustavila dve vozili slovenskih registrskih oznak, v katerih sta voznika iz Bosne in Hercegovine ter Slovenije skupaj prevažala devet državljanov Kitajske. Zaradi suma tihotapljenja ljudi je obema voznikoma vzela prostost in ju strpala v preiskovalni pripor. Ob tem so policisti prostost vzeli še trem državljanom Hrvaške in Srbije, peterica je osumljena, da je v zameno za denar iz BiH na Hrvaško pretihotapila skupno 14 kitajskih državljanov. 

Kitajci naj bi na Hrvaško nezakonito vstopili prek reke Save, in sicer v gumijastem čolnu.

Ob vsem naštetem je najbolj zanimiv podatek, da naj bi bil voznik enega od obeh avtomobilov iz Slovenije po poročanju časnik EkipaSN nihče drug kot upokojeni nogometaš Dejan Nemec. Danes 46-letni Prekmurec ima za sabo vrhunsko nogometno kariero.

Slast lige prvakov

Začel jo je v dresu Mure, nato pa igral tudi za Club Brugge. V Belgiji je osvojil pokalno lovoriko in okusil slast lige prvakov. Pozneje je bil dvakrat državni prvak z Domžalami, kariero pa je zaključil v Beltincih, kjer je deloval tudi v zadnjem času, in sicer kot trener vratarjev.

YouTube/Podcast Majster/posnetek zaslona

Dejan Nemec je bil nekaj let tudi član slovenske reprezentance, in sicer v času, ko je ta pod vodstvom Srečka Katanca dosegala imenitne uspehe. Nemec je pod Katančevim vodstvom sodeloval tudi na Euru 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, čeprav kot tretji vratar ni odigral nobene tekme. Reprezentančni dres si je nadel le enkrat, in sicer leta 2002 na prijateljski tekmi s Hondurasom.

Kot poroča EkipaSN, je bil Nemcu skupaj z drugimi osumljenci odrejen 30-dnevni preiskovalni pripor. V primeru, da bo spoznan za krivega, mu na Hrvaškem grozi zaporna kazen, a je za zdaj prezgodaj govoriti, kako huda.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol