J. B. | 15. 5. 2023, 11:14

Slovenski nogomet pretresla tragična vest: v 29. letu starosti umrl nekdanji nogometaš Olimpije

NK Olimpija Ljubljana

Svoj čas je bil tudi mladinski slovenski reprezentant, zdaj se je njegovo življenje končalo mnogo prezgodaj ...

V 29. letu starosti se je poslovil nekdanji mladinski slovenski reprezentant Marko Zalaznik, ki je bil pred slabim desetletjem šest mesecev tudi član ljubljanske Olimpije. Leta 1994 rojeni nogometaš je za novopečenega državnega in pokalnega prvaka Slovenije odigal tri tekme, hkrati si je 43-krat nadel tudi dres Radomelj. Kot član slednjega je zabil tudi 15 golov.

Marko Zalaznik je za Olimpijo podpisal v zimskem prestopnem roku leta 2014, v Stožice ga je tedaj pripeljal nekdanji slovenski reprezentant Sašo Udovič, v tistem času športni direktor zeleno-belih iz Ljubljane.

"Marko je tipični predstavnik vizije, ki jo zagovarjamo in smo jo napovedali: mlad, perspektiven, poleten, domač fant iz širše okolice Ljubljane. Ima veliko željo uspeti v Olimpiji in veliko motiva po napredku. To so karakteristike, ki jih bomo iskali tudi v prihodnje. Spremljal sem ga že nekaj časa, je zelo hiter in izjemno močan igralec, ki lahko igra na več mestih v ekipi. Z velikim veseljem ga pozdravljam v našem taboru," je tedaj dejal Sašo Udovič.

NK Olimpija Ljubljana

Ob tragični smrti Marka Zalaznika uredništvo spletnega portala Metropolitan.si izreka iskreno sožalje nogometaševi družini in njegovim prijateljem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol