Ni. Vu. | 1. 12. 2023, 11:21

Reprezentanca na Euru 2024, selektorjeva plača pa … pravo bogastvo! (16 milijonov evrov v dveh letih)

Profimedia

Nekdanji nogometni zvezdnik je brez zavor udaril po zvezi in plači, ki jo dobiva selektor članske reprezentance.

Pred časom so v Srbiji kar nekaj prahu dvignile volitve novega predsednika tamkajšnje nogometne zveze. Za prestižni in vplivni položaj sta se udarili dve nogometni legendi: Dragan Džajić, ki je navduševal v rajnki Jugoslaviji, in Nemanja Vidić, ki je pred leti spadal med najboljše branilce na svetu. 

Čeprav je večji del nogometne javnosti navijal za Vidića, nekoč člana uglednega angleškega kluba Manchester United, je bil na koncu za novega predsednika izbran Džajić. Marsikdo je prepričan, da je slednji slavil tudi zaradi političnega pritiska oziroma zaradi pri trenutni srbski oblasti nepriljubljenih opozicijskih stališč Nemanje Vidića.

Nemanja Vidić je večji del kariere preživel v Angliji.

Nemanja Vidić je večji del kariere preživel v Angliji.

Profimedia

Slabo leto dni po volitvah se je zdaj oglasil Nemanja Vidić in s svojim medijskim nastopom povzročil za kar nekaj razburjenja. Govoril je tudi o finančnih sredstvih, s katerimi razpolaga zveza, in se ob tem dotaknil tudi po njegovem mnenju absurdno visokih plač nekaterih najvidnejših nogometnih funkcionarjev.

"Prišel sem do podatka, da je zveza v zadnjih dveh letih za selektorja in njegovo strokovno osebje porabila 16 milijonov evrov. Torej kar osem na leto," je razkril Nemanja Vidić v intervjuju za NIN. Dodal je, da nima nič proti selektorju Draganu Stojkoviću, ki je Srbijo prvič po letu 2000 popeljal na evropsko prvenstvo, a se mu plača, ki jo prejema, vseeno zdi absurdna: "Nimam nič proti Stojkoviću, toda … Res menite, da je prav, da gre za plače selektorja in njegovih pomočnikov toliko denarja? Smo majhna država in temu primerni so naši viri financiranja."

Vidić, ki je nedolgo tega v Stožicah zaigral na dobrodelni tekmi Aleksandra Čeferina, je v odmevnem intervjuju poudaril tudi, da se mu zdi nedopustno, da zvezo vodi Dragan Džajić in da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Oba sta bila v preteklosti že v navzkrižju z zakoni.

Marca je na volitvah za predsednika srbske zveze slavil Dragan Džajić.

Marca je na volitvah za predsednika srbske zveze slavil Dragan Džajić.

Profimedia

"Zvezdan Terzić je bil tri leta na begu. Potem se je vrnil, bil mesece v preiskovalnem priporu. In potem pride iz zapora in postane direktor Zvezde. Obtožen je bil malverzacij v OFK Beograd, mešetaril je s prestopi nogometašev. Vemo, kaj se je zgodilo potem, klub so skoraj ugasnili. Šel v najnižji rang. In to se je pozabilo. Terzić je bil v času sodnega postopka, ki je trajal več kot 10 let, generalni direktor Zvezde! Nekaterih obtožb je bil oproščen, nekatere druge obtožbe pa so zastarale. Je on prevaral sistem ali je sistem prevaral nas? In kako to, da Dragan Džajić, ki je bil v zaporu in je priznal, da se je ukvarjal s malverzacijami, in Zvezdan Terzić, ki ni dokazal svoje nedolžnosti, a so postopki proti njemu zastarali, vodita dve največji organizaciji v srbskem nogometu – zvezo in Zvezda? Naj grem tudi jaz najprej v zapor, da bom jutri opravljal kakšno funkcijo v srbskem nogometu?" je bil piker 42-letni Nemanja Vidić, ki je v svoji bogati karieri odigral kar 300 tekem za Manchester United.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol