Ni. Vu. | 30. 11. 2023, 18:25

Škandal, ki močno odmeva: kdo je poslancu ukradel zasebni posnetek orgije s prostitutko in kokainom?

YouTube

Nekateri trdijo, da je posnetek kar spravil v javnost, toda njegovi podporniki so prepričani, da je žrtev premetene zarote.

V Srbiji se že nekaj tednov odvija predvolilna kampanja pred prihajajočimi volitvami, ki bodo 17. decembra, in že od samega začetka kaže, da bo kampanja predvsem zelo umazana. Tudi zato, ker vse ankete kažejo, da bodo rezultati tokrat zelo tesni, še posebej v glavnem mestu Beogradu. V zvezi s tem se vladajoča stranka poslužuje različnih metod, da bi na kakršenkoli način pridobila še kakšen glas več.

Ponarejanje podpisov za prijavo novo ustanovljenih strankarskih seznamov zaradi razmerij v končnem rezultatu glasovanja, podkupovanje glasov, telefonski klici in kritiziranje nasprotnikov na televizijah z nacionalnim frekvencami so le nekatere nemoralne metode, ki se jih vladajoča SNS poslužuje. Vendar pa je tokrat šlo vse še korak dlje.

Eden od kandidatov opozicije za poslanca Đorđe Miketić je bil javno ponižan s posnetkom, ki se je nahajal na njegovem prenosnem računalniku. Na posnetku je Miketić v intimnem odnosu z dekletom (nekateri namigujejo, da naj bi bila prostitutka), obenem pa je bil na posnetku nedovoljen opijat (kokain?!). Miketić je potrdil, da je posnetek avtentičen, dilema je bila hitro rešena. Vendar pa se seveda poraja ključno vprašanje, kako je intimen posnetek iz zasebnega računalnika prišel v javnost. Različni programi, s katerimi je moč vdirati v prenosne računalnike in druge elektronske naprave ter jih posedujejo varnostne službe mnogih držav, so tokrat očitno uporabili tudi s strani državne varnosti Srbije. Po mnenju mnogih je službi uspelo do posnetka priti na nelegalen in nemoralen način, želeč tako kompromitirati Miketića.

Po drugi strani pa vladajoča stranka in Aleksandar Vučić trdita, da je posnetek v javnost namerno pricurljal s strani Miketića, da bi s tem "sam sebi dvignil ugled". Vučić javno grozi, da pozna še veliko stvari v zvezi s kandidatom opozicije, vendar "je bolje, da molči". Miketića je označil za "človeško bedo"!

Še enkrat več se zdi, da so instrumenti za politično borbo SNS izbruhnili na plano in dokazali, s kakšno umazano igro se ukvarjajo člani te stranke. Ločiti zasebno od poslovnega, kot tudi spoštovanje varstva tujih podatkov, varstvo zasebnosti in še mnoga druga zakonska in moralna načela, so v popolnem nasprotju s tem, kar se dogaja v političnem življenju Srbije v zadnjih dneh. Zadnji dogodek je odprl mnoga vprašanja za prihodnje politične akterje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol