Iz Beograda Nikola Vuković | 24. 11. 2023, 12:51

Po sendviču s pariško zdaj še metanje palačink v zrak: Vučićevo absurdno nabiranje političnih točk (VIDEO)

TikTok

Ko so v Srbiji mislili, da so videli že vse, so Aleksandra Vučića zagledali še na ... TikToku!

Stojnice po mestih, plakati, televizijski nastopi, članki v časopisih, izjave za medije, klicanje po telefonih, trkanja na vrata potencialnih volivcev - vse to so tehnike, ki jih politiki že leta in leta uporabljajo v času predvolilnih kampanj. Na vse mogoče načine stranke poskušajo doseči svoje volivce, pridobivati nove, zadržati stare in vplivati na neodločene.

Poleg spletnih portalov, drugih elektronskih medijev, klasičnih časopisov, omrežja X, Instagrama in drugih družbenih omrežij se vse bolj nenehno pojavljajo tudi nove stvari, novi triki, s katerimi želijo politiki vplivati na volivce. V zadnjem obdobju je glede naštetega pri politikih še kako priljubljen tudi TikTok.

TikTok uporablja predvsem mlajša populacija, saj gre za omrežje, ki je namenjeno predvsem zabavi in razvedrilu. Uporabniki v glavnem delijo takšne in drugačne komične posnetke, svoj lonček k temu pa je v tem tednu pristavil tudi nihče drug kot … Aleksandar Vučić! Nekatere je nasmejal, pri številnih pa poskrbel za nejevero in zgražanje – kot vsakič, ko na oder stopi predsednik Srbije.

Najraje jih ima z marmelado

V vseh pogledih kontroverzni Aleksandar Vučić je v preteklosti že večkrat dokazal, da obožuje dober obrok in tudi rujno kapljico. Lani smo ga tako pred kamerami videli pijanega na sejmu vin, nedolgo tega je poskrbel za šov na televiziji, ko je pomalical štruco kruha s parizerjem (srbski izraz za pariško salamo).

Zdaj se je na TikToku lotil še ... peke palačink! "Jaz jih imam rad z marmelado," je pojasnil na posnetku, na katerem je palačinke med drugim metal v zrak, na koncu pa kuharjem sporočil, naj za "njegove goste vendarle spečejo bolj kakovostne". 

@24sata Vučić pokazao kako vrti palačinke: E, uništio sam oblik, ova će biti za mene. Smiju mi se #24sata #foryou #fyp #vucic #palacinke ♬ original sound - 24sata

Vučić se je pohvalil, da je palačinke pekel že kot otrok, ali bo s svojim bizarnim udejstvovanjem na TikToku dejansko prepričal mlado generacijo, da bo glasovala zanj, pa bo vsekakor zanimivo videti … No, toda dejstvo je, da je v Srbiji vse več takšnih, ki imajo dovolj Vučićeve televizijsko-spletne komedije, ki se je v resničnem življenju že zdavnaj spremenila v čisto pravo tragedijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol