A. B. | 25. 4. 2023, 19:14 | Vir: STA

Nevarni Mariborčani kar trikrat stresli gol nasprotnikov: zmaga jih je popeljala v finale Pokala

NK Maribor/fotomontaža

Bistričani v drugem polčasu zaostanka niso več mogli nadoknaditi. 

Nogometaši Maribora so prvi finalisti Pokala Pivovarna Union. V prvem polfinalnem obračunu so bili na gostovanju boljši od drugoligaške Kety Emmi&Impol Bistrice s 3:1 (0:0).

Mariborčani so v četrtfinalu doma premagali Primorje eMundio s 3:1, Bistričani pa so bili v dvoboju drugoligašev v gosteh boljši od Rogaške z 2:0.

Maribor nevarnejši 

V prvem polčasu so bili na premočeni zelenici v Slovenski Bistrici podjetnejši in nevarnejši Mariborčani, tudi domačini so imeli svoje priložnosti, a se je prvi del končal brez zadetkov. Tik pred odmorom so sicer oboji zatresli mrežo, a sta bila oba zadetka razveljavljena zaradi prepovedanega položaja.

Takoj v začetku drugega dela pa so povedli domačini, ko je bil po predložku z leve strani igrišča pred vrati Maribora najbolj zbran in miren Nino Kukovec.

A veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut zatem z lepim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil Marko Tolić. Mariboru je nato uspel popoln preobrat, v 55. minuti je Ivan Brnić žogo poslal pred vrata domačih, avtogol pa je dosegel Filip Janežič.

V 72. minuti je vodstvo povišal še Aljaž Antolin, Bistričani pa tega zaostanka niso več mogli nadoknaditi.

Na sporedu drugi polfinalni obračun 

V sredo bo v Stožicah na sporedu še drug polfinalni obračun med Olimpijo in Aluminijem. Kidričani so v četrtfinalu z minimalno zmago izločili branilce naslova iz Kopra, Ljubljančani pa so bili od Celja boljši šele po streljanju enajstmetrovk.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol