J. B. | 13. 9. 2022, 15:12

Nikoli več za Slovenijo? Selektor poslal jasno sporočilo Josipu Iličiću

Profimedia

Je tretji najboljši strelec nogometne reprezentance dokončno slekel dres z državnim grbom?

Slovensko nogometno reprezentanco v tem mesecu čakata zadnji tekmi lige narodov. Varovanci selektorja Matjaža Keka se bodo 24. septembra v Ljubljani pomerili z Norveško, vstopnice gredo za med. Tri dni kasneje bodo Slovenci gostovali v Stockholmu, kjer bodo obračunali še s Švedsko.

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da je bilo za tekmo v Stožicah prodanih že več kot 7.000 vstopnic.

Strokovnjak iz Maribora je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prihajajočih tekmah, na njem pa ni Josipa Iličića. To ne preseneča, navsezadnje je eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov trenutno brez kluba. Ob koncu avgusta se je razšel z Atalanto, novega delodajalca pa še ni našel. V zadnjih dveh tednih so tuji mediji z njim povezovali številne klube, tudi Bologno, Verono in Galatasaray. Tudi v Mariboru so priznali, da bi ga z veseljem spet pozdravili v svojih vrstah. Toda Iličić še kar čaka in okleva s podpisom nove pogodbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72)

Ob tem se porajata zanimivi vprašanji: Bo Iličić sploh še igral nogomet? Je že odigral svojo zadnjo tekmo za Slovenijo? Matjaž Kek je na današnji tiskovni konferenci priznal, da odgovora ne pozna, toda dodal, da vseeno verjame v uresničitev drugačnega scenarija. "Upam, da zadnje tekme za reprezentanco še ni odigral," se nadeja slovenski selektor. 

"Škoda, da ga tokrat ni z nami. Toda to je vprašanje, ki bi ga morali zastaviti njemu. Seveda bi bilo škoda, če bi igralec, ki je v zrelih letih in ima takšno kakovost, končal kariero. Prepričan sem, da bo našel dovolj energije in bo nadaljeval. Kaj si o njem mislim, pa sem povedal že tolikokrat, da se ne bi rad ponavljal. Lahko samo ponovim, da je škoda, ker ga ni na tokratnem seznamu."

Že 34-letni Kranjčan je v svoji bogati karieri dres z državnim grbom oblekel 79-krat, kar ga uvršča na osmo mesto nogometašev z največ nastopi za Slovenijo. Med strelce se je vpisal 16-krat, več golov od njega sta zabila le Zlatko Zahović (35) in Milivoje Novaković (32).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord