N. V. | 11. 12. 2023, 19:32

Nogometaševa izbranka zaradi svojega videza tarča nesramnih komentarjev: "On je športne postave, ona pa ..."

Profimedia

Ne zasluži si biti tarča krutih komentarjev. Takšno dejanje strogo obsojamo.

Angleški nogometaš Declan Rice je v razmerju z Lauren Fryer že zelo dolgo, že od srednješolskih dni, skupaj imata tudi sina, ki sta mu nadela ime Jude. Fryerjeva močno podpira nogometaševo kariero in ga spremlja na vseh tekmah. A zdaj se je začela soočati z grdimi komentarji na račun svojega videza.

Declan Rice in Lauren Fryer

Declan Rice in Lauren Fryer

Profimedia

Po poročanju številnih medijev so se pred nekaj dnevi na družbenem omrežju X pojavili številni zapisi, kjer je bila Fryerjeva tarča nesramnih komentarjev. "Declan Rice je multimilijonar, atletsko grajen, elitni nogometaš, visok 185 centimetrov, kljub temu pa se je zadovoljil z debelo belo deklico. Ne razumem več tega sveta," naj bi se glasil zapis, ki so ga zdaj iz družbenega omrežja že odstranili zaradi sovražnega govora.

Profimedia

Navijači vezista Arsenala so nemudom začeli braniti njegovo dekle: "V tej objavi je tako veliko narobe, izbrišite jo." Nekateri so komentirali: "Predstavljajte si, da izberete življenjskega sopotnika na podlagi družbenih standardov lepote. To dokazuje, da imate majhen moški ego."

Lauren Fryer močno podpira izbrančevo kariero. Tako ga s sinom spremljata na vseh tekmah.

Lauren Fryer močno podpira izbrančevo kariero. Tako ga s sinom spremljata na vseh tekmah.

Profimedia

Neprimerni komentarji

Takšnih (in podobnih) komentarjev je žal na družbenih omrežjih vedno več, saj skrivanje resnične identitete omogoča ljudem, da izražajo svoja mnenja brez strahu pred posledicami. A zavedati se je treba, da so takšni komentarji so zelo neprimerni. Kritiziranje na podlagi videza in izbire partnerja je nesprejemljivo in neetično. Takšne izjave spodbujajo predsodke, sovraštvo in diskriminacijo ter prispevajo k negativnemu družbenemu vzdušju.

Videz je le zunanji vidik osebe, ki ne odraža njenih resničnih lastnosti, vrednot in sposobnosti. Ocena ljudi le na podlagi videza je zato zelo površna. Oseba, ki morda ni videti, kot velevajo družbene norme lepote, ima lahko izjemne kakovosti in veščine. Vsakdo je edinstven in vrednost posameznika ni odvisna od njegovega videza. Resnična vrednost posameznika izhaja iz njegovih notranjih lastnosti, kot so značaj, integriteta, znanje in empatija. Te lastnosti niso vidne na prvi pogled.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord