J. B. | 6. 11. 2023, 10:34

Znani športnik postal gostinec, toda ... Zaradi neuspešne restavracije izgubil več kot 900.000 evrov!

Tripadviser

Z žogo je bil res spreten, za njim je kariera, ki se je ni sramoval nihče. Toda njegov prvi izlet v poslovni svet se je sprevrgel v pravo kalvarijo ...

Kot nogometaš je zaslužil več milijonov evrov, kar ne preseneča, navsezadnje je igral za nekaj največjih klubov v zgodovini tega športa. Danny Drinkwater, ki je pred dnevi končal svojo bogato kariero, je med drugim nosil dres Manchester Uniteda, Chelseaja, Aston Ville in Leicester Cityja, trikrat je zaigral tudi za angleško reprezentanco.

Lahko bi rekli, da je bil kot nogometaš zelo uspešen, kot poslovnež pa ... Ne preveč. Njegov gostinski posel je neslavno propadel, 33-letnik pa je ob tem izgubil skoraj milijon evrov!

Danny Drinkwater je leta 2018 v Manchestru odprl trendovsko restavracijo FoodWell, ki pa je lani dokončno propadla. Zdaj je postalo jasno, da je upokojeni nogometaš močno brcnil v temo, izgubil je namreč 903.240 evrov osebnega premoženja! To je roko na srce še malo, ko je bil primoran zapreti restavracijo, je bila slednj v rdečih številkah za več kot 2 milijona evrov.

Profimedia

Restavracija FoodWell, v kateri je bilo zaposlenih kar 45 ljudi, je gostom ponujala predvsem zdravo hrano, čeprav so jo ljudje načeloma dobro sprejeli, pa so bili stroški obratovanja kljub vsemu neprimerno višji od dobička. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol