J. B. | 13. 1. 2023, 13:35

Nogometaš, ki je spisal zlato poglavje slovenske zgodovine, se je lotil nove službe (in razkril svoje načrte)

Profimedia

Trinajsti junij 2010 bo za vedno z zlatimi črkami zapisan v zgodovino športa pri nas. Tedaj je padel zadetek, ki bo za vedno živel v spominu nogometnih navdušencev v deleži na sončni strani Alp. Avtor slednjega se je zdaj lotil prav posebne naloge.

Uvodni dnevi novega leta so v slovenskem nogometu postregli z zanimivo kadrovsko spremembo, ki se je zgodila pri prvoligašu iz Murske Sobote. Na stadion Fazanerija, na katerem domuje slovenski prvak iz leta 2021, se je preselil Robert Koren. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance bo pri Muri deloval v mladinskem pogonu, v katerem bo zadolžen za razvoj in pravilno usmeritev trenerjev in igralcev v selekcijah od 14 do 19 let.

Zlata leta kariere v Angliji

Mura je tako postala močnejša za znanje in izkušnje enega najboljših slovenskih nogometašev vseh časov. Korošec je zlata leta svoje kariere preživel v Angliji, kjer je igral za West Bromwich Albion in Hull City. V elitni premier ligi je zbral 57 nastopov, kar 213-krat je bil na delu v drugi angleški ligi.

Hkrati si je 61-krat oblekel dres slovenske reprezentance, za katero je zabil pet golov. Enega tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010, kjer je odločil tekmo z Alžirijo. Njegov zadetek je Sloveniji prinesel sploh prvo zmago na velikih tekmovanjih.

"Prišel sem, da bi pomagal. Da bi izkušnje, ki sem jih nabral skozi igralsko kariero, prenesel mladim igralcem. V Muri si tega želijo, prepričan sem, da bomo skupaj mladim fantom dali, kar potrebujejo, da postanejo profesionalni nogometaši. Vzgojiti jih moramo čim več in izkoristiti pogoje, ki jih imamo. V Muri se trudijo, imajo zdrave temelje, zavedajo se, da je mladost nosilec napredka, zato so me prepričali v sodelovanje," je za Nogomanio povedal 42-letni Koren.

Hitro je prepoznal ambicioznost Mure

Športni direktor Mure Denis Rajbar je sklenitev sodelovanja s Korenom, ki je v preteklosti že deloval tudi pri Dravogradu, Celju in v mladi slovenski reprezentance, pojasnil z naslednjimi besedami: "Ponosni smo, da je k nam prišel nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je med drugim zaigral na svetovnem prvenstvu. Roberta ni potrebno veliko predstavljati, po nekaj kratkih sestankih pa je hitro prepoznal ambicioznost Mure, v kateri se je hitro našel. Verjamemo, da bo lahko s svojim znanjem ogromno pomagal mladim igralcem in jih dvignil na višjo raven."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord