N. V. | 26. 3. 2023, 19:52

Nogometaši pred polnimi Stožicami dosegli jubilejno 100. zmago in stopili korak bližje Euru 2024

Facebook/Nogometna zveza Slovenije

Naši nogometaši so navdušili navijače v Stožicah in pred malimi ekrani, ki so z vsem srcem navijali zanje. Ste bili med njimi tudi vi?

Slovenska nogometna reprezentanca se je na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 pomerila proti San Marinu. Po uvodnem uspehu v Kazahstanu so Slovenci nastopili kot veliki favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij. Tekmo so začeli z jasnim ciljem: pridobiti tri točke proti nogometnemu "palčku".

Napeta tekma

V prvem polčasu ni bilo zadetka, čeprav je bilo jasno, da je Slovenija pritiskala in bila boljši tekmec. Naši nogometaši so imeli žogo kar 80,9 odstotkov časa.

S spodbudo več kot 10 tisoč navijačev na tribuni Stožic je sreča poljubila tudi Slovenijo. Nogometaš Benjamin Šeško je Sloveniji zadal odrešilni zadetek in povedel ekipo v vodstvo.

Ko je že kazalo, da bi lahko San Marino še nekaj časa paral živce našim nogometašem, se je zgodila komedija zmešnjav: ekipa San Marina je v 60. minuti zadela avtogol. Tega je svoji ekipi zadal Roberto Di Maio. Po tem slovenski napadi niso več bili tako udarni, niso se več imeli česa bati, saj nasprotnikom ni niti uspelo, da bi jim speljali žogo.

S tem rezultatom se je tekma tudi zaključila – tekma Slovenija proti San Marinu se je končala z rezultatom 2:0.

Slovenija je s tem obeležila svojo jubilejno 100. zmago in navdušila navijače v Stožicah in pred malimi ekrani, ki so z vsem srcem navijali zanje. Ste bili med njimi tudi vi?

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu