26. 5. 2022, 10:35 | Vir: STA

Podivjano obnašanje nogometnih navdušencev: v policiste metali celo kamenje

Twitter/posnetek zaslona

V noči na četrtek so v Rotterdamu izbruhnili izgredi po porazu nizozemskega Feyenoorda v finalu konferenčne lige v Tirani proti italijanski Romi, ki je zmagala z 1:0.

Policija je sporočila, da je v nizozemskem pristaniškem mestu, kjer so številni nogometni navdušenci spremljali tekmo iz Tirane na stadionu Feyenoord De Kuip, aretirala 72 ljudi.

Kaj se je dogajalo? 

Lažje poškodovani sta bili dve osebi nujne medicinske pomoči. Poškodovana sta bila tudi avtobus in tramvaj, policija je pri razganjanju množice uporabila tudi vodne topove. Razmere so se umirile danes okoli enih zjutraj. 

Kot je še sporočila policija, je na več območjih Rotterdama prišlo do uničevanja javne lastnine. Jezni privrženci Feyenoorda so naokrog metali petarde in bakle ter v policiste metali tudi kamenje, kozarce in steklenice.

Noč pred finalom so v Tirani izbruhnili nemiri med policijo in navijaškimi skupinami iz Rima in Rotterdama. Po podatkih agencije je bilo poškodovanih 19 policistov in še pet ljudi. Albanski policisti so pridržali 48 italijanskih in 12 nizozemskih navijačev, 80 navijačev pa so poslali nazaj v Italijo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol