A. B. | 18. 11. 2022, 17:10

Nogometni navdušenci kljub upanju ostali praznih rok: svetovno prvenstvo v Katarju prepovedalo ...

Profimedia/fotomontaža

Uspešni nogometaši, veseljaško vzdušje, a brez pravega 'goriva'.

Na osmih stadionih svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju ne bo mogoče prodajati alkohola, saj je Fifa dva dni pred začetkom turnirja spremenila svojo politiko. Alkohol naj bi se točil "na izbranih območjih zunaj stadionov", poroča BBC. 

Tisti, ki se bodo na turnirju nahajali na korporativnih območjih stadionov, bodo kljub novemu pravilu lahko kupili alkohol.

Na stadionu ne bo mogoče kupiti piva 

"Po razpravah med organi države gostiteljice in Fifo je bila sprejeta odločitev, da se prodaja alkoholnih pijač osredotoči na navijaški festival Fifa, druge navijaške destinacije in licenčna prizorišča, prodajna mesta piva pa se odstranijo z območja katarskih stadionov svetovnega prvenstva v nogometu Fifa 2022," so pojasnili na BBC. 

Profimedia

"Organi države gostiteljice in Fifa bodo še naprej zagotavljali, da bodo stadioni in okolica zagotavljali prijetno, spoštljivo in prijetno izkušnjo za vse navijače," so v zaključku zapisali. Svetovno prvenstvo se bo začelo v nedeljo, ko bo Katar igral z Ekvadorjem.

Strogo prepovedano

Če bo kdo ob tem razmišljal, da bi si v navijaško cono pijačo in hrano prinesel v nahrbtniku, se mu ne piše nič dobrega. Na vhodu v navijaško cono bodo vsi obiskovalci podvrženi temeljitim pregledom, podobnim tistim na letališčih. In gorje junaku, ki bo imel pri sebi pločevinko piva, steklenico vina ali kakšen žgani priboljšek. V Katarju je to strogo prepovedano! 

Twitter/Joy Sports GH

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec