J. B./STA | 12. 6. 2023, 14:07

Nogometni zvezdnik preživlja pravo kalvarijo: nekoč je veljal za najboljšega, zdaj ostaja za zapahi

Profimedia

Nekoč izjemni nogometaš, ki je za reprezentanco svoje države odigral več kot 120 tekem, se zaman trudi, da bi prišel na prostost. Kazen, ki ji zre v oči, je naravnost zastrašujoča.

Brazilski nogometni zvezdnik Dani Alves po skoraj petih mesecih ostaja v priporu v Barceloni, potem ko je sodišče ponovno zavrnilo njegovo prošnjo za izpustitev proti varščini. Alves je končal za zapahi, potem ko je bil obtožen spolnega nasilja nad mlado žensko.

Profimedia

To je bil še tretji poskus Alvesovega zagovornika Cristobala Martella, da bi Brazilca spravil iz zapora. Odvetnik 126-kratnega brazilskega reprezentanta je ponovno zagotovil, da ni nevarnosti pobega. Vztrajal je, da Alves želi ostati v Barceloni, kjer so ga aretirali januarja.

Državni tožilec in sodnik pa vidita nevarnost, da bi nogometaš pobegnil v domovino, kjer bi bil varen pred izročitvijo. Tako kot mnoge druge države tudi Brazilija ne izroča svojih državljanov.

Alvesa je 2. januarja 23-letna ženska obtožila, da jo je konec decembra posilil v straniščnih prostorih nočnega kluba v Barceloni. Alvesa so zato 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice aretirali in odpeljali v pripor.

Profimedia

Nogometaš, ki je sprva zanikal, da bi jo sploh poznal, je pozneje večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje. Alves je do aretacije igral za mehiški klub Unam Pumas. Zdaj mu v Španiji grozi do 12 let zapora. Vendar pa preiskava še ni končana.