J. B. | 7. 12. 2022, 07:39

Nova sramota Cristiana Ronalda: poglejte, kaj je storil Portugalec, ko so se njegovi soigralci veselili veličastne zmage (VIDEO)

Profimedia

Saj ni res, pa je. Portugalska je dosegla eno največjih zmag v svoji zgodovini, Cristiano Ronaldo pa je bil po preboju v četrtfinale svetovnega prvenstva ... užaljen!

Da je Cristiano Ronaldo tako nogometni velikan kot tudi čisto pravi egocentrik, smo se v vseh teh letih njegovega udejstvovanja v svetu nogometa že naučili. Ne ekipa in ne soigralci, pri njem je na prvem mestu on sam. In njegovi dosežki. Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo. In ko se zgodi nekaj, kar mu ni po godu, počne stvari, ki se jim čudi ves svet.

Nekoč je, recimo, dvigoval roko in sodniku sporočal, da je bil prepovedan položaj, potem ko je gol zabil - njegov soigralec! Ronaldo je bil pač jezen, ker ga je dal soigralec in ne on. Takšnih in drugačnih užaljenih reakcij je bilo ob menjavah, ko je moral predčasno z igrišča, veliko. Ronaldova kariera je polna takšnih in drugačnih bizarnih izbruhov, ki pričajo, da je egocentrik z veliko začetnico. 

Odkorakal mimo soigralcev in odšel v garderobo

Po veličastni zmagi Portugalske nad Švico v osmini finala lige prvakov je 37-letnik zvezdnik vnovič potrdil, da ne more iz svoje kože. Užaljen, ker ga je selektor Fernando Santos pustil na klopi in ga v igro poslal šele dobrih 15 minut pred koncem tekme, se po koncu obračuna sploh ni želel veseliti skupaj s soigralci.

Ronaldo je po tekmi pozdravil navijače svoje reprezentance, nato pa odkorakal mimo soigralcev in selektorja ter se kot prvi Portugalec odpravil z igrišča v garderobo. Preostali nogometaši so se medtem objemali na sredini igrišča in šli skupaj do navijačev, s katerimi so proslavili zmago s 6:1. Ronaldo je bil medtem že v garderobi ...

Portugalska javnost svoje povedala že pred tekmo

Kljub temu v portugalskem taboru po tekmi nihče ni želel kritizirati Ronalda. "Težave, kakšne težave? S kapetanom ni nikakršnih težav. Poznam ga od njegovega devetnajstega leta dalje. Druži naju izjemen odnos. Sva prijatelja, hkrati pa to nikdar ni vplivalo na najini nogometni vlogi. Jaz sem selektor, on igralec," je poudaril Santos, junak Goncalo Ramos, ki je zamenjal Ronalda in zabil tri gole, je dodal: "Cristiano je naš kapetan in tudi tokrat je počel to, kar vedno počne. Hrabril nas je, spodbujal. O vsem drugem sploh nismo govorili."

V portugalski reprezentanci torej vsaj navzven podpirajo Ronalda. Toda portugalska javnost je sita in naveličana njegovega obnašanja. To so navijači dali jasno vedeti že pred tekmo, ko je 70 odstotkov vseh sodelujočih v anketi enega od tamkajšnjih medijev selektorju Santosu sporočilo, naj Ronalda pusti na klopi za rezerve. Tokratno obnašanje po koncu obračuna Ronaldu ne bo prineslo veliko novih pristašev. Kvečjemu obratno ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.