30. 11. 2023, 20:50

Peta tekma, četrti poraz in ... zapečatena usoda! Olimpija v stožiškem blatu izgubila z uglednim francoskim tekmecem

Profimedia

Nogometna tekma? Ali morda blatne igre? Kakorkoli: gostje iz Francije so bili premočan nasprotnik, zmajem so dokončno pristrigli evropska krila.

Nogometaši Olimpije so v 5. krogu konferenčne lige v Stožicah izgubili proti Lillu z 0:2 (0:1). Ljubljančanom tako za razliko od Lilla ne bo uspelo napredovati iz skupine A v izločilne boje. Za Lille sta zadela Remy Cabella v 15. in Yussuf Yazici v 75. minuti. Izbrance trener Olimpije Zorana Zeljkovića zadnja tekma skupinskega dela čaka 14. decembra, ko bodo gostovali pri Slovanu v Bratislavi.

Ljubljančani so se večji del tekme na slabi zelenici kar dobro upirali francoskemu prvoligašu. A trenutno četrta ekipa francoskega prvenstva je tudi brez pomoči svojega prvega zvezdnika Jonathana Davida pokazala dovolj kakovosti in imela obenem še nekaj sreče za tretjo zmago v skupini, v kateri je še neporažena.

Na drugi strani je ljubljanska zasedba vpisala četrti poraz ter je tako brez možnosti za napredovanje. Še naprej ima tri točke, Klaksvik ima eno več, v izločilne boje pa bosta šla Lille, ki je trenutno pri 11 točkah, in Slovan Bratislava Kenana Bajrića, ki je pri 10. Slovaki so danes z 2:1 zmagali na Ferskih otokih.

Izbrance Zorana Zeljkovića zadnja tekma skupinskega dela čaka 14. decembra, ko bodo gostovali pri Slovanu v Bratislavi.

Po relativno mirnem uvodu tekme na zelenici, ki je bila zaradi razmočenosti na meji regularnosti, so domači prvi sprožili nevaren strel, ko je z glavo meril Rui Pedro, Lucas Chevalier pa je bil na mestu.

Favorizirani Francozi, ki so že pred tem nakazali, da bodo nevarni, so povedli v 15. minuti. V bližini gola je streljal Remy Cabella, Denis Pintol je žogo po tem strelu še odbil, nato pa se je ustavila v luži, do nje je spet prišel Cabella in jo potisnil v mrežo.

Profimedia

Nemanja Motika je v 19. minuti s strelom z roba kazenskega prostora povzročil nekaj težav Lillovemu vratarju, ki pa je žogo le odbil, v 24. minuti pa je izvrstno posredoval Pintol po poskusu Edona Zhegrove s približno 16 metrov.

V nadaljevanju je bila vsaj manjša pobuda še naprej na strani Francozov, a je domačim vendarle večinoma uspevalo pravočasno preprečevati akcije, ki so bile potencialno nevarnejše.

Ljubljančani so bili tako še vedno v igri za ugoden razplet, tudi po 55. minuti, ko so Francozi drugič zadeli. Takrat je žoga spet obstala v blatu pred vrati ob Pintolu in Timiju Maxu Elšniku, do nje je prišel Yusuf Yazici in jo poslal v mrežo, a so sodniki ugotovili predhoden nedovoljen položaj, tako da je ostalo pri 0:1.

V 63. minuti bi lahko bilo 1:1, ko je Motika prišel do odprtega strela s 13 metrov, vendar je žogo poslal v Chevalierjevo naročje, tako kot Diogo Pinto v 74. in 87. minuti. Pintol je v 69. minuti moral na drugi strani posredovati po novem Yazicijevem poskusu.

Je pa 26-letni Turek zadel v 75. minuti, ko je streljal malce z leve strani ter z diagonalnim strelom premagal Pintola, ki se je žoge sicer dotaknil, a premalo, da bi ji dovolj spremenil smer. Lille je imel v končnici še nekaj poskusov, a je Pintol svoje delo dobro opravil.

Profimedia

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu