2. 3. 2023, 17:23 | Vir: STA

Po očetovih stopinjah: Ronaldinho ponosen do neba, njegov sin je podpisal pogodbo z znanim klubom

Profimedia

Mladeniču ne bo lahko, pričakovanja navijačev bodo velika – njegov oče je postavil visoke standarde ...

Joao Mendes, 18-letni sin nekdanjega brazilskega zvezdnika Ronaldinha, je po 14-dnevnem poskusnem obdobju podpisal pogodbo z Barcelono, kjer bo nastopal za njeno mlado moštvo.

Mendes, ki je pred tem prekinil pogodbo z domačim klubom Cruzeirom, je s klubom, za katerega je uspešno igral tudi njegov oče, podpisal pogodbo do poletja 2024.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by João Mendes de Assis Moreira (@_mendesjoao_)

Pritiski zaradi slavnega očeta

Gomes, ki se je rodil v razmerju Ronaldinha in plesalke Janaine Mendes, igra na mestu napadalca. Zaradi pričakovanih pritiskov zaradi slavnega očeta je prevzel mamin priimek.

"Mladeniču ne bo lahko, pričakovanja navijačev bodo velika. A verjamemo, da se bo s pritiskom znal nositi, naloge trenerjev pa bodo, da razvijejo njegove sposobnosti," je dejal predsednik kluba Juan Laporta.

Instagram/Fabrizio Romano

"Nikoli se nisem oddaljil od Barcelone, klub je del mojega življenja. Kamor koli grem, vzamem Barcelono s seboj. S prihodom mojega sina v Barcelono pa bom še bolj prisoten kot kadar koli prej," pa je dejal Ronaldinho, nekdanji evropski prvak z Barcelono in svetovni prvak z Brazilijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol