Š. T. | 30. 3. 2023, 14:23

Poglejte, s kakšno "mrcino" se je Cristiano Ronaldo vozil po madridskih ulicah: na svetu je le 10 takšnih (VIDEO)

Profimedia

Eden najbogatejših nogometašev na svetu se rad javnosti pokaže v vsem svojem blišču, tudi tokrat v španski prestolnici ni razočaral.

Cristiano Ronaldo se je na poti iz Portugalske v Savdsko Arabijo na kratko mudil v Madridu. Njegova tokratna reprezentančna epizoda s Portugalsko je bila uspešna. Če zmagi Portugalske proti Luksemburgu in Liechtensteinu nista nič takega, mora biti z razpletom zadovoljen tudi portugalski zvezdnik. Na vsaki od teh dveh tekem je dosegel po dva gola.

Preden se je vrnil v svoj klub na arabskem polotoku, je vzbudil veliko pozornosti s svojim prestižnim avtomobilom. To je bugatti Centodieci, ki so ga izdelali lani v le desetih primerkih in velja za enega najbolj ekskluzivnih avtomobilov na svetu. Cena je "malenkost", osem milijonov evrov.

Ronaldo je tako eden izmed desetih srečnežev, ki se jim je uspelo dokopati do tega lepotca. Gre za pravo "zverino", z motorjem W16 s prostornino osem litrov in 1600 konjskimi močmi. Največja hitrost je elektronsko omejena na 380 kilometrov na uro. Od 0 do 100 km/h pospeši v 2,4 sekunde, kar je glede na skoraj dve toni teže avtomobila fascinanten podatek.

Portugalec je sicer velik ljubitelj super športnih avtomobilov. Njegova zbirka je bila doslej vredna 30 milijonov evrov, potem ko je v garaži parkiral novega bugattija, pa je vrednost zbirke narasla na skoraj 40 milijonov evrov. To pa ni njegov edini bugatti, poleg modela Centodieci ima še modela Veyron Gran Sport Vitesse in Chiron.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Registro Español (@hoymatriculado)

To je sedmi od desetih primerkov, ki jih je avtomobilska tovarna izdelala, in drugi, ki je prispel v Španijo. Prvi je bil v tujini registriran Blu bugatti, ki se nahaja v veliki zbirki v Madridu, in prvi, ki je bil dostavljen stranki, so zapisali na Instagramu.

Drugi iz serije, ki je končal v Španiji in je Ronaldovi lasti, je registriran na Portugalskem. Avtomobil je bil po dobavi konec leta 2022 že viden v javnosti, in sicer v Lizboni in Madridu, zdaj pa so zvezdnika prvič v živo videli za volanom tega lepotca.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ