J. B. | 30. 11. 2022, 09:46

Policija zaplenila 115 kilogramov kokaina, med aretiranimi tudi nekdanji športni direktor Zavrča in Kopra

YouTube/Koper/posnetek zaslona

V slovenskem nogometu je deloval, ko je v deželico na sončni strani Alp prišel tudi zdajšnji trener Olimpije Albert Riera. Pozneje je izginil neznano kam. Zdaj se o njem spet govori. Toda ne na ravno prijeten način.

Dušan Petković je nekdanji nogometaš iz Srbije, ki je nekoč odpotoval celo na svetovno prvenstvo, kasneje pa kot športni direktor deloval tudi v Sloveniji. Sprva je bil zaposlen pri Zavrču, nekdanjem klubu razvpitega poslovneža Mirana Vuka, pri slednjem je športno politiko kluba vodil v času, ko je v Prvo ligo Telemach presenetljivo prišel Albert Riera, zdajšnji trener Olimpije.

Petković, sin legendarnega srbskega trenerja Ilije Petkovića, je kasneje deloval tudi v Kopru, po slovesu od Bonifike pa izginil s slovenskih nogometnih radarjev.

V teh dneh se o njem spet na glas govori tako v Srbiji kot tudi drugod po svetu. Petković je bil namreč v Amsterdamu aretiran, in sicer kot del akcije, v kateri je policija zaplenila kar 115 kilogramov kokaina v skupni vrednosti zajetnih 11 milijonov evrov

Petkovića so aretirali v sklopu mednarodne akcije srbskega tožilstva za organizirani kriminal, srbske varnostno-obveščevalne agencije BIA, pristojnih državnih tožilstev Belgije in Nizozemske ter Europola in Eurojusta.

Policija je Petkovića aretirala skupaj z Damjanom Roganovićem, sinom njegove dolgoletne partnerice. Roganovićev oče Milan je bil razvpiti član kriminalnega klana Amerika, leta 1997 je umrl nasilne smrti - vanj so neznanci izstrelili večje število nabojev.

Kot poročajo srbski mediji, je policija zaslišala tako Petkovića kot Roganovića, nato pa dvojec izpustila na prostost. Ali bodo proti njima naknadno stekli kazenski postopki, za zdaj ni znano.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel