J. B. | 13. 1. 2023, 14:45

Porota se je posvetovala več kot 60 ur, na koncu pa oprostila slovitega nogometaša (preverite, zakaj bo moral vseeno nazaj v sodne klopi)

Profimedia

Ko je porota sporočila svojo odločitev, je sklonil glavo, obraz skril v dlani in glasno zavzdihnil. Po licih so mu stekle solze. Solze sreče. Toda ne tudi dokončnega olajšanja.

Francoski nogometaš Benjamin Mendy si je lahko v petek močno oddahnil. A ne še povsem. Še vedno obstaja možnost, da bo namesto nazaj na zelenice odšel nazaj za zapahe. Toda zdaj mu vsaj ne grozi več, da bo zaprt za dolgo, dolgo časa.

Profimedia

Branilec Manchester Cityja, ki je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka, je bil na sodišču spoznan za nedolžnega posilstva štirih žensk in spolnega napada. Toda 28-letnik se bo moral vrniti nazaj v zatožno klop, potem ko porota ni mogla izreči sodbe glede obtožbe o posilstvu enega dekleta in poskusa posilstva drugega. Sojenje naj bi se vnovič začelo 26. junija.

Mendy se je na sojenju, ki se je vleklo več kot pet mesecev, ves čas zanikal svojo krivdo in vztrajal pri tem, da so vse ženske, ki so ga obtožile posilstva, privolile v spolne odnose z njim.

Eden najboljših obrambnih nogometašev zadnjega desetletja je bil aretiran 11. novembra 2020, malce zatem so ga obtožili sedmih točk posilstva štirih žensk, enega poskusa posilstva pete ženske in nadaljnje obtožbe spolnega napada nad šesto žensko. Na odločitev porote je moral Mendy čakati kar 14 dni, v tem času so se porotniki posvetovali več kot 60 ur.

Spolni odnosi vsepovsod

Proces je v Veliki Britaniji dvigoval veliko prahu, saj so bile razkrite številne pikantne podrobnosti razuzdanih zabav, ki so se dogajale v nogometaševem več kot 5 milijonov evrov vrednem dvorcu. Številne so potekale tudi v času epidemije koronavirusa. Priče so opisovale, kako je v dvorcu alkohol tekel v potoku, na vsakem koraku so bile na voljo droge, obiskovalci pa so imeli spolne odnose vsepovsod

Mendy se je ves čas odločno branil vseh obtožb, ob tem pa priznal, da imel zares spolne odnose z ogromnim številom deklet. Poudaril je, da so večinoma do njega prišle same od sebe, ker je slaven nogometaš.

Potem ko je podpisal za Manchester City, se je zanimanje zanj s strani deklet za "desetkrat povečalo", kot je izjavil in dodal, da mu je to godilo, "saj vendarle nisem Brad Pitt". Na sojenju je pričal tudi Josep Guardiola, trener Manchester Cityja, ki se je postavil na stran svojega varovanca.

Profimedia

"Gre za zares zelo dobrega fanta. Seveda pa nisem vesel, da se je dogajalo, kar se je. Ko so fantje v klubu, jih lahko nadzorujem, na njihovo zasebno življenje pa ne morem vplivati. Navsezadnje nisem njihov oče," je med drugim poudaril Josep Guardiola. Njegov klub je za Mendyja je leta 2017 Monacu plačal odškodnino v višini kar 59 milijonov evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord