J. B. | 1. 11. 2022, 19:06

Pretresljive besede legendarnega trenerja: "Umiram! Še zdravniki so dvignili roke nad mano, toda nikar ne žalujte"

Profimedia

Nekdanji trener slovenskega prvoligaša Mure iz Murske Sobote je z javnostjo delil sporočilo, da se njegov čas počasi, a vztrajno izteka.

Eden najbolj kultnih nogometnih trenerjev na področju nekdanje skupne države Miroslav Blažević je sporočil, da so mu šteti dnevi na tem svetu. Strokovnjak, ki je s Hrvaško leta 1998 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu, kasneje pa deloval tudi v Sloveniji pri Muri iz Murske Sobote, pravi, da boleha za rakom, in dodaja, da mu ni več pomoči.

Odhaja v miru

"Prišel je moj čas. Star sem 88 let, veliko sem dosegel. Nimamo kaj … Sin mi vedno govori, da sem že pred petimi leti dejal, da umiram. Ampak zdaj so roke nad mano dvignili še zdravniki," je začel priljubljeni Ćiro.

"Zato se je treba sprijazniti z resnico. Ta pa je, da imam raka s petimi metastazami. To je pogubno."

"Kakorkoli že, ne žalujte za menoj, preveč sem naredil, da ne bi bil miren. Preveč dobrega. Če se še toliko trudim, ne morem najti koga, ki bi mu naredil kaj žalega. Skoraj vsi moji kolegi so že umrli. Barić, Ivić, Zebec. Zdaj je prišel tudi moj čas in s tem se mora človek sprijazniti. Brez jamranja. Ljudi bi prosil, da ne žalujete za mano, ker odhajam miren. In to je zelo lepo," je v pogovoru za Story s pretresljivimi besedami postregel leta 1935 v Travniku v Bosni in Hercegovini rojeni Blažević.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord