J. B. | 25. 11. 2022, 09:32

Prva in tudi zadnja tekma na mundialu? Brazilija trepeta, idilo po zasluženi zmagi nad Srbijo prekinila poškodba zvezdnika

Profimedia/fotomontaža

Otroci sambe so navdušili na debiju na svetovnem prvenstvu, toda bitka z brezkompromisnim nasprotnikom je terjala svoj davek.

Brazilija je na svoji uvodni tekmi na svetovnem prvenstvu dokazala, zakaj jo strokovnjaki uvrščajo v ožji krog favoritov za skupno zmago. Srbi so bili proti razigranim Južnoameričanom povsem nemočni. Brazilci so proti srbskemu golu sprožili kar 24 strelov, tekmec ni niti enkrat streljal v okvir nasprotnikovih vrat. Brazilski junak številka ena je bil napadalec Richarlison, ki je zabil oba gola za zmago z 2:0.

Zdravniki potrebujejo čas

Po tekmi je bil v središču pozornosti tudi zvezdnik Neymar, toda zaradi napačnega razloga. Nogometaš Paris Saint-Germaina si je ob grobem startu enega od srbskih nogometašev poškodoval gleženj, ki je močno otečen.

Brazilci se bojijo, da je svetovno prvenstvo za nekdanjega člana Barcelone že izgubljeno, čeprav je res, da bodo zdravniki potrebovali med 24 in 48 urami, da bodo lahko pravilno ocenili naravo poškodbe.

Neymar je z igrišča odšel v osemdeseti minuti, konec tekme pa na klopi dočakal v solzah.

"Prezgodaj je govoriti, za kako resno poškodbo gre. Potrebujemo čas," je poudaril Rodrigo Lasmar, zdravnik brazilske reprezentance. Oglasil se je tudi selektor Tite, ki je poskušal pomiriti zaskrbljene navijače brazilske izbrane vrste: "Ne skrbite. Neymar še ni rekel zadnje na tem svetovnem prvenstvu. Še bo igral. Bodite prepričani, da bo."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol