5. 5. 2022, 21:18

Od razočaranja v še večje razočaranje. Kljub zmagi Reala so navijači odločilno zmago zamudili

Profimedia

Real Madrid je na povratni polfinalni tekmi premagal Manchester City. To vemo že vsi. Kje pa je na stotine navijačev spremljalo nepričakovan preobrat ob koncu tekme, pa vedo le redki. 

Real Madridu je ob koncu polfinalne tekme proti Manchester Cityju uspelo skupni rezultat povečati s 3:5 na 6:5, večine Realovih navijačev pa ni bilo več na tribunah.

Ko je v 73. minuti povratne tekme v Madridu Riyad Mahrez zadel gol in Manchester City v skupnem seštevku obeh tekem popeljal v vodstvo dveh golov (5:3), so bili mnogi od navijačev Reala prepričani, da njihovo moštvo nima več možnosti za preboj v finale.

V izogib gneči ob koncu tekme, so začeli predčasno zapuščati stadion, ne vede, da zamujajo predstavo, ki bi si je lahko želeli le v najlepših sanjah.

Nato pa je v 90. minuti rednega dela Rodrygo najprej zadel za izenačenje, v prvi minuti sodnikovega dodatka pa je zadel še enkrat, s čimer je skupni izid obeh tekem izenačil na 5:5. V 95. minuti je sledila še enajstmetrovka Karima Benzema in finale je šlo v roke Real Madrida.

Na stotine navijačev se je ob donenju navijaškega vzklika "hala Madrid" poskušalo vrniti na stadion, kar pa na njihovo razočaranje ni bilo mogoče.

"Če nas je liga prvakov karkoli naučila, je to, da ne smeš nikoli oditi pred koncem tekme," je na Twitterju zapisal nek nogometni navdušenec. "No, jim bo pa vsaj za vedno ostalo v spominu, kako so se izognili prometni gneči," je dodal drugi. "To je tisto, kar dobiš, če ne zaupaš v svoje moštvo do zadnjega žvižga," pa je pristavil tretji, poroča Žurnal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.