J. B. | 6. 3. 2023, 14:02

S Srečkom Katancem igral za reprezentanco, bil je član Reala, zdaj pa ... Nogometni zvezdnik na robu revščine

Real Madrid

Svoj čas je veljal za enega najboljših nogometašev na področju nekdanje skupne države. Zdaj preživlja neprimerno težje čase.

Tisti, ki ste pozorno spremljali nogomet v osemdesetih in devetdesetih preteklega stoletja, se zagotovo še vedno spomnite Predraga Spasića. V Kragujevcu rojeni robustni branilec je sprva blestel pri Partizanu, potem pa si nadel celo dres španskega velikana Reala iz Madrida.

Za jugoslovansko reprezentanco, v kateri si je velikokrat garderobo delil s Srečkom Katancem, je odigral 31 tekem in nastopil tudi na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji.

V nekem trenutku je veljal za enega boljših nogometnih branilcev v Evropi.

Toda kljub vsemu naštetemu Predrag Spasić danes živi na robu revščine. Star je 57 let, denar, ki ga je zaslužil z brcanjem žoge, je že zdavnaj splahnel. Preživlja se z delom v lokalnem skladišču, mesečno zasluži 400 evrov. A to je malo. Premalo.

Podjetje, v katerega je vložil, je propadlo

"Potrebujem pomoč v ekonomskem smislu. Živim dan za dnem, sem v težki situaciji. Trudim se biti močan," ne skriva skrušeni Predrag Spasić. "Ko sem končal kariero, sem se leta 1996 vrnil v Srbijo in takrat so se začele moje težave. Podjetje, v katerega sem investiral, je propadlo in po tem sem bil v težkem položaju. Moral sem si poiskati drugo službo, da sem lahko normalno živel," je dodal nekoč odlični nogometaš.

Panini

Za njegovo težko situacijo so medtem že izvedeli pri Realu, natančneje v tamkajšnjem združenju veteranov, ki mu je že ponudilo finančno pomoč. "Vesel sem zaradi tega. Da me niso pozabili," je dodal Spasić.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol