J. B. | 24. 11. 2022, 09:33

Saj ni res, pa je! Cristiano Ronaldo dobil snubca, ki mu za dve leti ponuja osupljivih 200 milijonov evrov

Profimedia

Kam bo z vsem tem denarjem? Eden najboljših nogometašev vseh časov po slovesu od Manchester Uniteda dobil nemoralno ponudbo, ki jo bo težko zavrnil.

Cristiano Ronaldo se je znašel v paradoksalnem položaju: igra na svetovnem prvenstvu, a je brez kluba. Portugalec je pred dnevi dokončno pomahal v slovo Manchester Unitedu. Obe strani sta zapisali, da je bilo slovo sporazumno, dejstvo pa je, da so ga rdeči vragi nagnali iz kluba, potem ko si je v odmevnem intervjuju za Talk TV Ronaldo privoščil preprosto preveč. Popljuval je vodstvo kluba, kritiziral je trenerja, zmerjal je soigralce. Poti nazaj ni bilo več.

Profimedia

Ob tem se poraja zanimivo vprašanje: kje bo Ronaldo nadaljeval kariero? Čeprav je star že 37 let, ne skriva, da bi rad še igral nogomet. A je tudi izbirčen, želi se dokazovati na najvišji ravni. Toda nekateri največji klubi so že sporočili, da jih Ronaldo ne zanima. Kot prvi Bayern. 

Iz Katarja v Savdsko Arabijo?

Bi bil torej Ronaldo pripravljen sprejeti izziv v manjšem evropskem klubu in za - jasno - precej manjšo plačo? Ali pa se bo raje poslovil od stare celine in odšel tja, kjer so ga pripravljeni zasuti z denarjem? In kdo ve, morda bo Ronaldo po koncu svetovnega prvenstva iz Katarja odšel kar v sosednjo Savdsko Arabijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Kot poroča The Telegraph, se je za Ronalda po njegovem slovesu od Old Trafforda vnovič zagrel Al Hilal. Gre za klub Riada, prestolnice Savdske Arabije. Al Hilala se drži zanimiv vzdevek: azijski galaktiki. Gre za najbolj odlikovan arabski klub, ki je osvojil kar 65 lovorik. Med vsemi klubi v Aziji je v vitrino postavil največ mednarodnih trofej. Vsemu naštetemu primerno je tudi klubsko finančno stanje. To ni odlično, je vrhunsko. Tako dobro, da je Al Hilal Ronaldu pripravljen plačati toliko, kot ga ni plačal še nihče.

Ronaldu, ki naj bi pri Unitedu letno zaslužil okrog 30 milijonov evrov, Al Hilal za dve leti v njegovem dresu ponuja astronomskih 200 milijonov evrov

Al Hilal je Ronalda snubil že poleti, ko je zapuščal vrste torinskega Juventusa, toda veterana tedaj ponudba ni zanimala, saj je želel še naprej igrati v Evropi, v eni od najmočnejših lig stare celine in prej ali slej vnovič tudi v ligi prvakov. Zdaj, ko se je njegova pustolovščina v Manchestru končala tako klavrno, si bo morda premislil. Razlogov za to ima kar nekaj. Kar 200 milijonov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.