J. B. | 16. 11. 2022, 13:31

Še v nedeljo na tekmi Lionela Messija, zdaj pa ... Nogometni svet pretresla smrt znanega sodnika

Profimedia

V Franciji žalujejo za uglednim nogometnim delivcem pravice, ki je še v nedeljo sodeloval na obračunu zvezdniškega Paris Saint-Germaina.

Še v nedeljo je sedel v VAR-sobi na tekmi francoskega prvenstva med Paris Saint-Germainom in Auxerrom, na kateri so igrali zvezdniki Lionel Messi, Neymar in Kylian Mbappe, zdaj je svet nogometa šokirala vest o mnogo prezgodnji smrti priznanega nogometnega sodnika Johana Hamela.

Leta 1980 rojeni delivec pravice je bil star vsega 42 let, zanj pa je bila usodna kap. Umrl je na nogometnem igrišču, bil je namreč ravno sredi treninga.

Hamel je v prvi francoski ligi sodil od leta 2016 dalje. V ligue 1, ki je najmočnejša francoska liga, je pravico delil na 136 tekmah, tudi na osmih v aktualni sezoni. Naloge glavnega sodnika je nazadnje opravljal 6. novembra na tekmi Lille - Rennes, nič kolikokrat je bil na delu tudi v evropskih pokalih.

V tej sezoni je bil četrti sodnik na tekmi lige prvakov med Realom in Celticom, svoje delo je v preteklih letih opravljal tudi na tekmah lige Europa in konferenčne lige.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol