20. 5. 2022, 15:51

Škandal na nogometni tekmi: trener udaril navijača!

Profimedia/Youtube/fotomontaža

Napeta igra na angleškem stadionu je poskrbela, da so zagreti navijači odhiteli na nogometno zelenico. Pri tem je prišlo tudi do fizičnega spopada. 

Nogometaši angleškega nogometnega kluba Everton so na preloženi tekmi 33. kroga s 3:2 slavili proti prav tako angleškemu nasprotniku Crystal Palace

A v 85. minuti se je zgodilo nekaj, česar si ne bi morali zamisliti niti v najhujši mori. Po tem, ko je Dominic Calvert Luin svoji ekipi prinesel prednost s 3:2, so navijači Evertona pritekli na igrišče, pri tem pa je prišlo do incidenta z legendo Premier lige. 

Kaj se je zgodilo? 

Patrick Vieira, trener Crystal Palacea, je namreč enega izmed navijačev brcnil, zaradi čessar je ta padel po tleh. Do njiju so pritekli še drugi navijači, ki so kljub jezi skušali pomiriti situacijo.

A kljub temu je navijač Vieria sunil v obraz, mu pokazal sredinski prst in ga pri tem očitno zmerjal. Videoposnetek si je do zdaj ogledalo že 3,2 milijona ljudi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Kaj je o tem povedal Vieira? 

Po tekmi je trener podal tudi svojo izjavo na dogodek. "Saj veste, da so navijači Evertona zmeraj zelo navdušeni. A tako se ne obnaša. Ljudi ne moreš kar potiskati in kričati na nogometaše," je pojasnil in dodal, da si zares želi, da navijačev več ne bi spuščali na zelenico. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

"Menim, da je v trenutku, ko se zgrnejo na igrišče najhuje biti tam. Ozračje je nasičeno in izjemno nevarno," je opozoril. 

O svojem ravnanju je rekel le, da "nima kaj za dodati", je pa poudaril, da oboževalcev v tovrstnih trenutkih skoraj ni mogoče ustaviti: "Kako naj bi nam sploh uspelo ustaviti kar 20.000 oboževalcev?"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol