J. B. | 5. 10. 2022, 08:41 | Vir: Sportklub

Slovenec, ki je del grške revolucije: legenda pravi, da ta fant nikoli ne neha teči

Profimedia

Na jugu Evrope domuje klub, pri katerem si kruh služijo kar trije nogometaši iz deželice na sončni strani Alp. Tudi po njihovi zaslugi je velikan, ki jim je ponudil zatočišče, hit uvodnega dela aktualne sezone.

Lani je igral za Rijeko in z njo hrvaško prvenstvo končal na četrtem mestu. Zdaj, ko ga ni več v klubu, je ponos Kvarnerja na zadnjem mestu razpredelnice. Letos je okrepil Panathinaikos, ki je lani grško ligo končal na četrtem mestu. Trenutno pa atenski velikan premočno vodi na lestvici grške Superlige. Podatki, ki govorijo o tem, kako zelo pomemben je za svojo ekipo slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin.

Adam Gnezda Čerin ni nogometaš, ki bi polnil naslovnice športnih časnikov. Takšna pač je njegova vloga na igrišču. A za podobo in delovanje svoje ekipe je še kako pomemben. Gre za nogometaša, ki zares ogromno preteče, krade žoge nasprotniku in prekinja napade ter po drugi strani daje ton in ritem igri svojega moštva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Gnezda Cerin (@adam.gc)

Letos gre 23-letniku iz Idrije vse zares kot po maslu. Potem ko se je zanj končala dveletna posoja pri Rijeki, je otrok Brava in Domžal dokončno zapustil Nürnberg ter se preselil v grški Panathinaikos. Atenski velikan, ki že dobro desetletje čaka na nov domači naslov, v tej sezoni deluje na “slovenski pogon”, saj ob Gnezdi Čerinu v zeleno-belem dresu igrata še Andraž Šporar in Benjamin Verbič.

Pred kar 30.000 gledalci

In slovenskim reprezentantom gre v Grčiji odlično, ta konec tedna so z zmago na derbiju proti PAOK-u še utrdili vodstvo na prvenstveni lestvici, kjer po šestih krogih zasledovalcem “bežijo” že za šest točk. Tekma pred 30.000 glavo množico v Solunu je bila nekaj posebnega tudi zato, ker za črno-bele drugo sezono igra Jasmin Kurtić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Gnezda Cerin (@adam.gc)

"Situacija je bila res zelo zanimiva, še prejšnji teden smo bili z Jasminom soigralci in se skupaj borili za slovensko reprezentanco, čez nekaj dni pa smo bili že nasprotniki. To je nogomet, piše res zanimive zgodbe. Z Jasminom smo se pred in po tekmi pogovorili ter si zaželeli srečo na naslednjih tekmah," se močno slovensko obarvanega derbija spominja vezist Panathinaikosa.

Med gostovanjem v oddaji Pod prečko se je sicer Gnezda Čerin razgovoril o številnih temah, med drugim se je dotaknil tudi precej žalostne usode Rijeke, delil sveže vtise z vročega grškega derbija, dotaknil pa se je tudi zadnjih reprezentančnih uspehov in pokomentiral vzhajajočo zvezdo svetovnega nogometa Benjamina Šeška. Celoten pogovor z Gnezdo Čerinom si lahko preberete na Sportklubovi spletni strani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.