J. B. | 19. 9. 2022, 13:32

Slovenija nad enega najbolj vročih na svetu še z dvema novima obrazoma

Profimedia/fotomontaža

Pod gorenjskimi vršaci se bo na zadnji dve tekmi tokratne izvedbe lige narodov začela pripravljati zasedba nogometnega selektorja Matjaža Keka.

V zadnjem obdobju sta bili v središču pozornosti slovenske športne javnosti predvsem odbojkarska in košarkarska reprezentanca, zdaj na vrsto prihajajo še nogometaši. Teh ne čaka nastop na velikem tekmovanju, žal bo prihajajoče svetovno prvenstvo v Katarju minilo brez njihove udeležbe, sta pa pred njimi zadnji dve tekmi lige narodov. Slovenija tokrat premierno nastopa v drugem kakovostnem razredu, toda v skupini B4 ji za zdaj ne gre vse po načrtih. Varovanci selektorja Matjaža Keka so po štirih tekmah še brez zmage, a to ne pomeni, da bosta septembrski tekmi brez tekmovalnega naboja. Ravno obratno.

Slovenija ne more več biti prva v svoji skupini, lahko pa še vedno ubeži izpadu v tretji kakovostni razred. Naloga ne bo enostavna, tudi zato, ker v soboto v Ljubljano prihaja Norveška, ki vodi na lestvici in je po štirih tekmah še neporažena. Prav tako v norveškem napadu igra eden najbolj vročih nogometašev ta hip. Erling Haaland, šele 22-letni napadalec Manchester Cityja, je v tej sezoni za svoj klub zabil kar 14 golov na vsega 10 tekmah. 

Oblak po poškodbi spet v golu Atletica

Tudi Slovenija ima svoje adute. Brez dvoma je zelo razveseljiva novica, da se je po težavah s poškodbo v gol Atletica na nedeljskem mestnem derbiju z Realom vrnil kapetan Jan Oblak. Da lahko zaustavi tudi Haalanda, ni dvoma.

Profimedia

Dobro formo je potrdil tudi mladi Benjamin Šeško, Haalandov naslednik pri avstrijskem klubu Red Bull Salzburg, ki je pretekli konec tedna za gol potreboval vsega sedemnajst sekund tekme z dunajskim Rapidom. Nasmejana in zadovoljna se domov vračata Sandi Lovrić in Jaka Bijol. Klubska soigralca sta v sedmem krogu italijanskega prvenstva Udineseju pomagala do presenetljive zmage nad milanskim velikanom Interjem. Videmčani so pred svojimi gledalci slavili s 3:1, v 84. minuti je vratarja Interja Samirja Handanovića premagal prav Bijol in se razveselil prvenca v serie A.

Nogometna reprezentanca se bo na Brdu pri Kranju zbrala danes, selektor Kek pa je na seznam nogometašev, na katere bo računal proti Norveški in Švedski, naknadno uvrstil še dva nogometaša. Vpoklic sta si prislužila tudi Jan Mlakar, napadalec splitskega Hajduka, in branilec moskovskega Spartaka Miha Mevlja. Kek se je za Mlakarja bržčas odločil tudi zato, ker je Andraž Šporar na zadnji tekmi v dresu grškega velikana Panathinaikosa utrpel pretres možganov in bo potreboval nekaj dni za popolno okrevanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andraž Šporar (@andraz.sporar)

Sobotna tekma med Slovenijo in Norveško se bo na stadionu v Stožicah začela ob 18. uri. Obračun s Švedsko, ki bo odigran v torek, 27. septembra, se bo v Stockholmu začel ob 20.45. Slovenija bo pred koncem letošnjega leta nato odigrala še vsaj dve tekmi. V novembrskem terminu bosta na sporedu prijateljska obračuna z Romunijo (v gosteh) in s Črno goro (doma).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec