J. B. | 21. 9. 2022, 12:11

Športni direktor Olimpije zavrnil milijon evrov in napovedal dvojno krono

Sportklub/posnetek zaslona

Hrvat Goran Boromisa je v nekaj mesecih pri Zmajih prehodil zanimivo pot od dna do vrha, v svoji novi vlogi pa optimistično zre v prihodnost, za katero pravi, da je še kako svetla.

Čeprav je del Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana manj kot leto dni, je v tem času zamenjal že kar tri različne funkcije. Goran Boromisa je bil sprva del strokovnega štaba članske ekipe, v kateri je opravljal naloge trenerja vratarjev. Po slovesu nekdanjih trenerjev Dina Skenderja in prihodu Roberta Prosinečkega se je preselil v upravo kluba. Sprva je bil vodja skavtske službe oziroma nekakšen tehnični direktor kluba, na koncu je zasedel stolček, na katerem sedi še danes.

V slogu resnih klubov

Kot novi športni direktor Olimpije je bil uradno potrjen pretekli mesec, v ponedeljek pa se je v Sportklubovi oddaji Pod prečko sploh prvič temeljiteje predstavil slovenski nogometni javnost. Dotlej se je bolj kot ne "skrival" pred mediji, zdaj pa končno predstavil svoje zamisli, ideje in vizijo Olimpije. Boromisa je spregovoril za Sportklub in med drugim odločno zavrnil določena medijska namigovanja, da ima Olimpija že nekaj časa resne finančne težave ter posledično pred njenimi vrati stojijo številni takšni in drugačni upniki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

"Trenutna finančna situacija je dobra. Mirno lahko o tem povprašate kogarkoli v klubu. Plače so izplačane in ni potrebe po prodajah," pravi Boromisa. Športni direktor zeleno-belih je hkrati razkril, da bi Olimpija že v naslednjih mesecih lahko bila deležna tudi kakšne zajetne finančne injekcije v obliki zaslužka od prodaje nogometašev. Že v poletnem prestopnem roku naj bi klub iz slovenske prestolnice prejel nekaj mamljivih ponudb.

"V zadnjih dneh prestopnega roka nam je v povezavi s Timijem Maxom Elšnikom ’gorel telefon’. Z njim, z njegovim agentom in predsednikom smo bili ves čas v stiku. Res je, ponudba je bila milijonska. A skozi pogovor z igralcem smo ugotovili, da je za njega in za klub najbolje, da ostane. Tudi sam je tako želel. Njegov cilj je državni naslov z Olimpijo."

Toda Olimpija v nedogled ne bo mogla zadrževati nogometašev, če bodo te še naprej snubili klubi iz večjih in predvsem finančno močnejših lig. "Zagotovo bo v prihodnosti nekatere nogometaše težko zadržati, a v tem poletju so sami izrazili željo, da ostanejo v klubu in se borijo za naslov prvaka. Prav tako ne bomo več dovolili, da po koncu sezone odide sedem ali osem igralcev in da pride sedem ali osem novih. To je kaos za trenerja in tako je nemogoče narediti rezultat. Stvari bomo realizirali tako, kot se to počne v resnih klubih. Prodaje se bodo zgodile, ampak trenutno je situacija takšna, da igralci želijo ostati, klub pa je v stanju, ko ni potrebno igralcev prodajati na silo. Skupaj gremo naprej," je odločno poudaril 35-letni Hrvat.

Na pravi poti, da uresničijo zastavljene cilje

Poleg kapetana Timija Maxa Elšnika sta za tuje klube v tem trenutku zelo zanimiva tudi mlada slovenska reprezentanta Svit Sešlar in Marcel Ratnik, z dobrimi igrami nase opozarja trenutno poškodovani vratar Matevž Vidovšek, v zavidljivo visoki formi igrajo tudi Mario Kvesić, Rui Pedro, Agustin Doffo in še kdo bi se našel.

Sportklub/posnetek zaslona

Prav zaradi odlične forme nosilcev igre in glavnega trenerja Alberta Riere, nekdanjega zvezdnika Liverpoola, ki je našel način, kako iz dobrih posameznikov sestaviti še boljšo celoto, Boromisa verjame, da so pred Olimpijo svetli časi. In cilji temu primerni. Lahko Olimpija postane državna prvakinja? In morda osvoji še pokal? "To je naš cilj in mislim, da smo na pravi poti, da ga uresničimo," visokih ambicij ne skriva Goran Boromisa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord