J. B. | 13. 12. 2022, 11:15

Športnika bodo obesili: zaradi "vojne proti bogu" na smrt obsodili nogometaša

Profimedia/fotomontaža

Žal še vedno živimo v svetu, v katerem se dogajajo tudi preprosto neverjetne, bizarne in predvsem žalostne zgodbe. Ena takšnih je tudi zgodba nogometaša, ki zre smrti v oči.

Dobrodošli v Iranu. Državi, v kateri je izražanje lastne volje strogo prepovedano. Državi, v kateri vas lahko zaradi protestiranja proti vladnemu režimu obsodijo na smrt. Pa četudi ste znan obraz. Ne verjamete? Berite dalje.

Iz Irana prihaja vest o tem, da je bil na smrt z obešanjem obsojen nogometaš Amir Reza Nasr Azadani. Šele 26-letni branilec je nazadnje igral za Tractor, ki velja za enega boljših in bolj priljubljenih iranskih klubov. Azadani je zanj odigral 14 tekem, na katerih se je med strelce vpisal dvakrat.

Danes je zanj nogomet preteklost. Realnost pa kruta, da bi bila težko bolj. Azadani smrti zre v oči, le vprašanje časa je, kdaj se bo njegovo življenje končalo.

Razlog za to je jasen, iranske oblasti trdijo, da je "sodeloval v vojni proti bogu". Z drugimi besedami pa to pomeni, da je bil Azadani eden tistih, ki so sodelovali v protivladnih protestih po smrti 22-letne Mashe Amin. Ta je umrla, potem ko so jo zaradi nasprotovanja strogim pravilom oblačenja do smrti pretepli na policijski postaji.

Zaradi protestiranja življenje izgubil tudi znani rokoborec

Po njeni smrti so državo zajeli množični protesti, za sodelovanje v teh pa je kazen tudi smrt z obešanjem. Takšna usoda je pred časom že doletela znanega rokoborca Majida Rezo Rahnavarda, ki so ga javno usmrtili, potem ko mu je iranski režim očital, da je bil "odgovoren za ustvarjanje terorja" in kriv "vojne proti bogu". Tudi njega so obesili. Žalostno, a žal še kako resnično ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol