Š. T. | 3. 3. 2023, 11:20

Streljali na trgovino Messijeve žene, slavni Argentinec dobil grozilno sporočilo (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Napad na trgovino v Rosariu in grozeči napis sta del nasilnega sporočila, poslanega argentinskemu nogometnemu zvezdniku.

Supermarket družine Antonele Roccuzzo, partnerice Lionela Messija, je bil tarča napada ob 3.20 zjutraj v zahodnem predelu mesta argentinskega mesta Rosario.

Lokalna policija je našla sporočilo, naslovljeno na kapetana argentinske nogometne reprezentance. "Messi, čakamo te. Javkin je tudi preprodajalec mamil, ne bo poskrbel zate," piše v besedilu, ročno napisanemu na kosu kartona, ki se nanaša na župana Rosaria Pabla Javkina.

Profimedia

Javkin je potrdil, da supermarket pripada družini Roccuzzo in dejal, da je bil cilj napada "ustvariti kaos v mestu", poroča agencija AP.

Celia Arena, ministrica za pravosodje v provinci Santa Fe, kjer se nahaja Rosario, je dejala: "Cilj je namerno povzročiti teror med prebivalstvom in odvrniti tiste med nami, ki se borimo proti kriminalnemu nasilju, vedoč, da bo to dogodek svetovnega pomena." 

Antonella Roccuzzo in Leo Messi

Antonella Roccuzzo in Leo Messi

Profimedia

Rosario spada med tista argentinska mesta, kjer je na ulicah veliko prepovedanih substanc, vse skupaj pa nadzorujejo ulične tolpe.

V trgovino je bilo izstreljenih 14 nabojev, na srečo ni bil nihče poškodovan, saj sta dva maskirana napadalca, kot je sporočila policija, streljala ponoči. Priča je potrdila, da je videla moška, ki sta se pripeljala na motorju, eden od njiju je sestopil, streljal in odvrgel obvestilo, nato sta zbežala.

"To se dogaja že nekaj časa," je še dodal Javkin. "V Rosariu deluje pet varnostnih služb, vendar lahko prestopniki to storijo, ker jih nihče ne lovi." Pomočnik načelnika provincialne policije Ivan Gonzalez je za televizijsko postajo Cadena 3 dejal, da sporočilo "ni grožnja", temveč poskus "pritegniti pozornost".

Rosario je pristaniško mesto ob reki Parana, ki je postopoma postalo središče trgovine z drogami in najbolj nasilno mesto v Argentini, kjer se je leta 2022 zgodilo 287 umorov. Zdaj je nekako posredno v ta kriminalni klopčič vpleten tudi najboljši nogometaš na svetu, čeprav ni jasno, zakaj so se spravili nanj in njegovo družino.

Naboji, izstreljeni v trgovino.

Naboji, izstreljeni v trgovino.

Profimedia

Messi je v Argentini izjemno cenjen, še posebej, ker je decembra v Katarju reprezentanco popeljal do naslova svetovnega prvaka po dolgih 36 letih.

Argentinski zvezdnik igra za francosko moštvo Paris Saint-Germain in veliko časa preživi v tujini, pogosto pa obišče Rosario, kjer ima dom v predmestju Funes. Messi zvezdnik dogajanja ni komentiral. 

Argentinski reprezentant, ki je ta teden prejel nagrado FIFA za najboljšega nogometaša na svetu, bi lahko odpotoval v Argentino še ta mesec, da bi se pridružil nogometni izbrani vrsti na dveh prijateljskih tekmah. Ena bo 23. marca proti Panami v Buenos Airesu, druga pa pet dni kasneje proti Curacau v mestu Santiago del Estero.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.