29. 5. 2022, 07:55

TAKO so se odzvali Angleži po porazu na finalu Lige prvakov

Profimedia

"Kje je finale naslednje sezone? Istanbul? Rezervirajte hotel," je med drugim dejal trener Liverpoola, ki je v finalu izgubil proti Real Madridu. 

Nogometaši Reala Madrida so osvojili svoj 14. naslov v ligi prvakov, potem ko so v finalu v Parizu premagali šestkratnega zmagovalca Liverpool z 1:0 (0:0). Z novo zmago so Madridčani osvojili dvojni krono, potem ko so aprila postali španski prvaki. 

Padel je rekord

Edini zadetek na tekmi je dosegel Vinicius Junior, zadel je v 59. minuti.

Zvezda tekme je bil tudi belgijski vratar Thibaut Courtois, ki se je izkazal z nekaj fantastičnimi obrambami. Vratar Real Madrida je v finalu Lige prvakov proti Liverpoolu obranil kar devet strelov, kar je nov rekord za finale

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Španci so zmago proslavljali dolgo v noč, Angleži pa so bili po drugi strani izjemno razočarani. Nekaj tolažilnih besed jim je namenil trener Liverpoola, Jürgen Norbert Klopp.

"Nazaj bomo prišli močnejši"

Klopp je prepričan, da se bo Liverpool vrnil še močnejši. Poraz na finalu Lige prvakov je komentiral takole: "To nič ne pove o nas. Razlika med letom 2018 in zdaj je v tem, da vem, da se bomo vrnili. Leta 2018 sem si to želel, a nisem mogel zagotovo vedeti. Fantje so res tekmovalni, imajo neverjeten odnos.

Povedal je tudi, da bodo kljub porazu praznovali sezono: "Jutri bomo praznovali sezono. Še dobro, da nam tega ni treba storiti takoj. Po spanju in morda še enem mojem govoru bodo fantje spoznali, kako posebno je to, kar smo naredili."

Samozavesten trener

"Čeprav nihče na tem planetu ne bo razumel, da imamo jutri parado, bomo to vseeno storili. Resnično upam, da bodo imeli vsi jutri priložnost priti v Liverpool, da bi skupaj z nami proslavili fantastično sezono, ki se ni končala, kot smo si želeli. To je dejstvo," je še povedal Klopp. 

Klopp je za BT Sport dodal: "Kje je finale naslednje sezone? Istanbul? Rezervirajte hotel."