29. 6. 2022, 17:03

Tehnološki čudež: poglejte, kako bo izgledal Realov stadion po prenovi

Futball News

Obnova Santiaga Bernabeuja bo zagotovila, da bo stadion postal svetovno znan primer arhitekture in športa. 

Real Madrid, aktualni evropski prvak, gradi najbolj spektakularen stadion na planetu. "Novi" Santiago Bernabeu prenavljajo že tretjič v njegovi zgodovini in bo, ko bo končan, najbolj funkcionalen obstoječi stadion ali morda celo najbolj funkcionalen objekt na svetu. 

Kraljevi klub je objavil posnetek, v katerem se ponaša s "Transformer Stadiumom", kot so ga sami poimenovali.

To je res tehnološki čudež, saj bo stadion poleg premične strehe imel tudi premična tla, ki se bodo prilagajala različnim športom, ne samo nogometu.

Na istem mestu bodo športniki lahko igrali tenis, košarka in ameriški nogomet. Novi Bernabeu bo imel tudi novo streho in številne nadgrajene elemente, stadion pa bo trdno zasidran kot zgled produktom 21. stoletja. 

Že sklenili donosne posle

Še preden se bo gradnja stadiona končala, se je Real Madrid dogovoril za velik posel. Celoten projekt bo Real stal med astronomskih 800 in 900 milijoni evrov, dela pa naj bi bila končana prihodnje leto.

Posli, ki bodo po navedbah kluba vredni 360 milijonov evrov prihodkov, so bili sklenjeni s Sixth Street in Legends.

Sporazum s Sixth Street bo trajal 20 let, pri čemer bo partnerstvo pridobilo "pravico do sodelovanja in izkoriščanja nekaterih novih poslov".

Sixth Street je podjetje za upravljanje premoženja, medtem ko pogodba z Legends nima določenega časovnega okvirja.vLegends bo svoje izkušnje in znanje prispeval k upravljanju velikih stadionov in rekreacijskih centrov, kar bo omogočilo optimizacijo upravljanja.

"Santiago Bernabeu" je bil odprt pred 74 leti in je bil do danes že dvakrat prenovljen - leta 1982 in 2001.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.