J. B. | 16. 9. 2022, 09:52

To bi bila prava senzacija: Iličić kmalu spet v slovenski ligi?!

Profimedia

Slovenski nogometni zvezdnik je po slovesu od Atalante še vedno brez kluba. Ob tem se poraja vprašanje, kolikšne so možnosti, da bi se vrnil v Maribor. Oglasila sta se športni direktor vijoličastih in igralčev agent.

Čeprav se je v zadnjih letih dokazal kot eden najbolj tehnično podkovanih in navdahnjenih nogometašev v Evropi, je Josip Iličić še vedno brez kluba. Izjemni Slovenec se je ob koncu avgusta razšel z italijanskim prvoligašem Atalanto, za katero je na 173 tekmah zabil 60 golov in v statistiko vpisal še 44 podaj, čeprav se je september že prevesil v drugo polovico, je Iličić še vedno na lovu za novim delodajalcem.

Čustveno močno povezan z Mariborom

Kranjčan je bil v zadnjem času želja številnih klubov. Mediji so z njim povezovali tako Bologno kot tudi Hellas iz Verone, okrog Iličića se je smukal tudi turški velikan Galatasaray. Toda 34-letni napadalni vezist je kljub temu še naprej na "borzi dela". Ne glede na vse še vedno goji igralske ambicije, ob tem pa se poraja zanimivo vprašanje: bi se lahko vrnil v Slovenijo? Da bi bila to izjemna reklama za Prvo ligo Telemach, ni dvoma. Da bi bil to prestop, ki bi močno odmeval, drži kot pribito.

Profimedia

Toda, ali v Sloveniji sploh obstaja klub, ki bi si Iličića lahko privoščil? Njegova finančna pričakovanja brez dvoma presegajo plačilne sposobnosti slovenskih prvoligašev. Hkrati je res, da je Iličić čustveno močno povezan z Mariborom.

Za klub iz štajerske prestolnice je že igral. Sicer kratek čas, a je tedaj v vijoličastem dresu tako zelo blestel, da si je priigral prestop v Italijo. Prestop, ki mu je omogočil, da je postal to, kar je danes: zvezdnik evropskega nogometa. 

V Ljudskem vrtu ne skrivajo, da bi Iličića z veseljem vnovič pozdravili v svojih vrstah. "Jasno je, kaj Jojo pomeni Mariboru, in mislim, da tudi obratno - kaj Maribor pomeni njemu. Končna odločitev je bolj ali manj njegova. Resda je v zrelih letih, toda kot igralec seveda presega raven slovenske prve lige," je za EkipoSN povedal športni direktor Maribora Marko Šuler. 

"Zanj so vrata v Maribor odprta. Če bo izrazil željo, ve, koga poklicati, in prepričan sem, da se bomo hitro zmenili."

Oglasil se je tudi nogometašev agent Amir Ružnić, ki je za EkipoSN poudaril: "Veste, kako je: v nogometu in življenju nasploh nikoli ne reci nikoli. Če se bo Jojo odločil vrniti v Slovenijo, potem zagotovo pride v poštev zgolj en klub - Maribor. Vsi vemo, kaj Josip čuti do vijoličastih in kaj vijoličasti navijači čutijo do njega."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol