J. B./STA | 1. 3. 2023, 09:31

Udarec za Matjaža Keka, ki je pred začetkom kvalifikacij za Euro 2024 ostal brez huje poškodovanega branilca (čaka ga zelo dolg počitek)

Profimedia

V mesecu marcu se bodo začeli boji za naslednje veliko nogometno tekmovanje, slovenski selektor pa je prejel novico, ki je ni želel slišati.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor bo do konca sezone 2022/23 moral igrati brez bočnega branilca Gregorja Sikoška.

Profimedia

Kot so sporočili iz kluba, bo Sikošek zaradi hude poškodbe kolena, ki jo je staknil na nedeljski prvenstveni tekmi s Celjem, manjkal tudi v uvodnem delu prihodnje sezone.

Njegova poškodba je udarec tudi za Matjaža Keka, ki bo v kratkem razkril seznam nogometašev za uvodni tekmi kvalifikacij za Euro 2024. Gregor Sikošek je bil v zadnjem obdobju standardni reprezentant, zdaj bo Kek moral najti novo rešitev.

"Gre za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa. Potrebna bo operacija, ki bo zahtevala daljše mirovanje. Gregor Sikošek bo z igrišč odsoten predvidoma šest mesecev," je pojasnil Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe pri Mariboru.

Slab občutek že ob odhodu z igrišča

"Zdaj je, kar je. Ni prijetno, težko se je sprijazniti s takšno novico. Slab občutek sem imel že ob odhodu z igrišča, takoj sem vedel, da bo poškodba najbrž hujše narave, a sem seveda upal na najboljše. Pregled je pokazal, da me čaka operativni poseg," je povedal 29-letni Sikošek.

Sikoškov klub Maribor je po 24 krogih Prve lige Telemach na drugem mestu lestvice, kjer ima 14 točk nanj od vodilne Olimpije.

Bočni branilec, ki je pozimi podpisal novo pogodbo z Mariborom, je dodal, da se mora soočiti z dolgim premorom, vmes pa bodo misli usmerjene k uspešnemu okrevanju.

Profimedia

"Trdo bom delal in upošteval vsa navodila zdravstvene službe. Vse z namenom, da bi se čim prej vrnil, v prihodnjih tekmah pa bom med najbolj gorečimi navijači in moštvu želim zmagovito nadaljevanje sezone."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol