J. B. | 29. 11. 2022, 09:05

V Katar so odšli kot eni od favoritov, zdaj pa ... Po bizarni izjavi in bolečem porazu najprej sočen prepir, nato še pretep med soigralci

Profimedia

Belgijci so se po dveh tekmah na svetovnem prvenstvu znašli v sila nehvaležnem položaju: za napredovanje bodo morali premagati Hrvaško in držati pesti za Kanado. Toda, ali so rdeči vragi glede na vse, kar se dogaja, sposobni premagati kogarkoli?

Zlata generacija, ki očitno nikdar ne bo ničesar osvojila. Čeprav Belgija že vrsto let premore v individualnem smislu eno najbolj kakovostnih zasedb v reprezentančnem nogometu, rdeči vragi vedno znova razočarajo, ko napoči trenutek za veliko tekmovanje. In zdi se, da v Katarju ne bo nič drugače.

Četa, ki jo s klopi vodi Španec Roberto Martinez, je na začetku 22. svetovnega prvenstva v slabi formi. V prvem krogu je Belgija precej srečno premagala Kanado, v drugem pa presenetljivo izgubila z Marokom. Belgijci so na pragu izpada, v zadnjem krogu bodo morali za napredovanje premagati Hrvaško, hkrati pa upati tudi na poraz Maroka na tekmi s Kanado.

Po prepiru celo obračun s pestmi

Toda, ali je Belgija sposobna spraviti na kolena naše južne sosede? Slabo varovano dejstvo je, da v garderobi belgijske izbrane vrste vlada sila naelektreno vzdušje, ki se je še poslabšalo po tekmi z Marokom.

Profimedia

V lase so si namreč skočili trije najvidnejši členi Belgije. Kot poroča Daily Mail, so se zvezdniki Kevin de Bruyne, Eden Hazard in Jan Vertonghen najprej zapletli v sočen besedni obračun, nato pa začeli med sabo obračunavati celo s pestmi!

Strasti so bile izjemno napete in vprašanje, kako bi se končalo, če med sprto trojico ne bi pravočasno stopil orjak Romelu Lukaku. 

Da v belgijski reprezentanci ni vse tako, kot bi moralo biti, je bilo moč slutiti že pred porazom z Marokom. Tedaj je za skorajda bizaren medijski nastop poskrbel de Bruyne, ki je na novinarsko vprašanje, ali Belgija lahko osvoji svetovno prvenstvo, postregel s povsem nepričakovanim odgovorom: "Nimamo možnosti! Preveč smo stari. Največje možnosti smo imeli leta 2018. Zdaj smo dobri, toda naša ekipa je stara. Izgubili smo tudi nekaj ključnih nogometašev."

Profimedia

Bodimo pošteni, takšnega odgovora, pa naj bo še tako iskren in pošten, nihče ne želi slišati. In zdi se, da de Bruyne ni razjezil le belgijske javnosti, ampak tudi svoje soigralce ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol