N. V. | 15. 12. 2022, 10:41

VIDEO: Argentinci divje slavili, hrvaški dres končal v smetnjaku

Profimedia/TikTok/Paulo Dybala/posnetek zaslona/fotomontaža

Glede na to, da se menjava dresov po tekmi razume kot znak spoštovanja, vsekakor ne bi smeli pristati v smetnjaku.

Štiri leta so argentinski nogometaši čakali, da vrnejo hrvaškim milo za drago. Po tem, ko so jih Hrvati leta 2018 na svetovnem prvenstvu premagali, so zdaj z enakim končnim rezultatom (3:0) Argentinci poskrbeli, da so ostali brez finala svetovnega prvenstva.

Čeprav so po tekmi in pred kamerami tolažili hrvaške igralce, so se sprostili pri slavju, ki se je nadaljevalo v slačilnici.

Hrvaški dres končal v smeteh

Menjava dresov po tekmi velja za nogometni običaj, to se razume kot znak spoštovanja. Sicer se je ritual z leti nekoliko spremenil, saj so nogometaši majico svojega tekmeca nekoč takoj oblekli, danes jo večina le vrže čez ramo, doma pa najverjetneje po najhitrejši poti spravi v pralni stroj, saj so dresi prepoteni in umazani.

Torej to, da so Argentinci imeli hrvaški dres v svoji slačilnici, ni nič spornega, a naleteli so na mnoge kritike, ko je v javnost pricurljal videoposnetek, kjer vidimo, kako eden izmed argentinskih nogometašev dres nasprotnika vrže v koš za smeti.

@paulodybala VAMOS ARGENTINAAAAA 💙💙💙💙#fyp #argentina #worldcup ♬ sonido original - Paulo Dybala

Vse skupaj je posnel in s svetom delil nogometaš argentinske reprezentance Paulo Dybala. Soigralec Ivana Perišića iz Tottenhama Cristian Romero je bil tisti, ki je pozneje iz smeti vzel hrvaški dres in ga vrgel v svojega soigralca, poroča hrvaški portal 24sata.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord