J. B. | 7. 10. 2022, 09:09

VIDEO: Je res napočil čas za slovo? Svet nogometa se čudi potezi Cristiana Ronalda

Profimedia/YouTube/Whisky reviews English/posnetek zaslona

Nekateri trdijo, da je bila to najboljša priložnost, ki jo je legendarni portugalski nogometni zvezdnik zapravil v svoji karieri. Posnetek akcije osupnil milijone.

V nogometni ligi Europa sta se v četrtek pomerila ciprski klub Omonia, za katerega slovenski napadalec Tim Matavž ni igral, in angleški velikan Manchester United. Gledalci so videli kar pet zadetkov, gostje iz Velike Britanije pa so na koncu slavili s 3:2. Gostitelji so prvi polčas dobili z 1:0, v drugem pa je na sceno stopil Marcus Rashford, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih Uniteda. Dva je zabil kar sam, pri enem je podal.

Za goste je od prve minute zaigral tudi Cristiano Ronaldo, ki je v statistiko vpisal podajo, a kljub vsemu ni imel ravno najboljšega dneva.

O tem najbolj priča dogodek iz 78. minute, ki se mu danes čudi ves nogometni svet. Legendarni Portugalec je imel tedaj izjemno priložnost za zadetek. Po podaji soigralca Diega Dalota je bil povsem sam pred golom Omonie, ki ga je branil le eden od branilcev domače ekipe.

Ronaldo je do strela prišel z vsega petih metrov. Vsi so pričakovali, da bo žogo brcnil v mrežo; to bi bil eden njegovih najlažje doseženih zadetkov v zadnjem obdobju. Toda na presenečenje gledalcev zadetka ni bilo, Ronaldo je zapravil izjemno priložnost, saj je zatresel le okvir gola Omonie.

Po zgrešeni priložnosti Ronaldo ni skrival obupa. Roke je dvignil visoko v zrak in se verjetno sam pri sebi spraševal, komu se je zameril, da mu v zadnjem času ne gre prav nič po željah. Njegovo obžalovanje je bilo toliko večje, ker bi se, če bi zadel, razveselil svojega že 700. zadetka v karieri!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol