M. M. | 10. 8. 2022, 10:53

VIDEO: Splitski navijači v središču mesta sejali strah

Profimedia

"Zahtevamo odgovornost in odstop poveljnika policije, ker se ni zavzel za prebivalce Guimaraesa in številne turiste, ki bivajo v mestu," so zapisali člani domače navijaške skupine.

Najbolj goreči navijači splitskega Hajduka - Torcida, so metali bakle in stole na terase kavarne v središču Guimaraesa, kjer bodo nocoj Splitčani igrali proti Vitorii na povratni tekmi tretjega predkroga konferenčne lige.

Policija je sprva sporočila, da gre za "manjše incidente", med katerimi "ni bil nihče aretiran", o nočnih izgredih pa bo uradno sporočilo podala zjutraj.

"Trenutno ne morem potrditi, ali je prišlo do aretacij ali ne. Čakamo vse podatke s terena, iz Porta, kjer so tudi bili navijači Hajduka, tako da vam lahko informacije posredujemo po jutranjem poročilu o nočnem dogajanju," je v telefonskem pogovoru za hrvaško agencijo povedal dežurni policist.

Zaman klicali policijo

"Na nas so metali vse, kar jim je prišlo pod roke, a ni prišlo do fizičnega spopada," je v izjavi za portugalsko Luso na mestnem trgu Oliveira dejal priča Paulo Cesar Goncalves.

Dodal je, da so lastniki kavarne poklicali policijo, a ni bilo odziva.

Združenje navijačev Vitoria Semper (Za vedno) je izjavilo, da je zahtevalo odstop šefa lokalne policije, potem ko je sto gostujočih navijačev sejalo strah v središču mesta.

"Zahtevamo odgovornost in odstop poveljnika policije, ker se ni zavzel za državljane Guimarãesa in številne turiste, ki ostanejo v mestu," piše v sporočilu za javnost Vitoria Sempre.

Navajajo še, da naj bi izgrede "povzročili navijači Hajduka, čeprav so nekateri med njimi govorili portugalsko, z lizbonskim naglasom", pri čemer mislijo na prijateljstvo med navijaško skupino Benfice No Name Boys in splitsko Torcido.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel