J. B. | 7. 11. 2022, 12:01

VIDEO: V Grčiji vsi govorijo o vročem Slovencu, ki je v 103. minuti odločil enega največjih derbijev na svetu

Panathinaikos/fotomontaža

Andraž Šporar je poleti s prestopom v vrste Panathinaikosa zadel v polno. V zeleno-belem dresu blesti iz tekme v tekmo, tokrat je bil osrednja figura vročega atenskega obračuna.

V drugi polovici meseca novembra bo zadnji tekmi v letu 2022 odigrala tudi reprezentanca Slovenije. Selektor Matjaž Kek bo seznam nogometašev, na katere bo računal, objavil v torek na Brdu pri Kranju, že zdaj pa je bolj kot ne jasno, da bo zraven tudi Andraž Šporar. Napadalec iz Ljubljane je v tej sezoni v izjemni formi. V dresu Panathinaikosa je v devetih nastopih v grški prvi ligi zabil kar pet golov, zadnjega v nedeljo zvečer, ko je dosegel zadetek, o katerem govorijo vsi v Grčiji.

Nekdanji kapetan Olimpije je bil mož odločitve na velikem derbiju mesta Atene. Panathinaikos, ki je pred tem dosegel 10 zaporednih zmag, je pred svojimi gledalci gostil moštvo Olympiakosa. Gostje so povedli v 83. minuti in bili prepričani, da je zmaga njihova. Toda globoko v sodnikovem podaljšku je eden od nogometašev rdeče-belih storil neumen prekršek za enajstmetrovko, kar je bila voda na Šporarjev mlin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Ljubljančan si je žogo na belo točko postavil v 103. minuti tekme, kljub temu, da si je na ramena dvignil gromozansko breme, pa se je izkazal z neverjetno hladnokrvnostjo. Šporar je žogo z enajstih metrov suvereno zabil v mrežo Olympiakosa in sprožil neverjetno eksplozijo med evforičnimi navijači svojega kluba. Tekma se je končala z 1:1, Panathinaikos pa je na prvem mestu lestvice zadržal velikanskih 10 točk prednosti pred tokratnim nasprotnikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord