J. B. | 7. 11. 2022, 09:02

Zvezdnikova veličastna vrnitev: Maribor visoko slavil, Josip Iličić takoj pokazal svoje mojstrstvo

YouTube/NK Maribor/posnetek zaslona

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je odigral svojo prvo tekmo po vrnitvi nazaj domov in že nemudoma pokazal, kaj zares zmore.

V nogometni Prvi ligi Telemach so klubi pretekli konec tedna odigrali tekme 16. kroga, derbi je bil odigran v Ljudskem vrtu, kjer si je obračun med Mariborom in Muro ogledalo več kot 7000 gledalcev. Številni so na tekmo prišli, da bi po 12 letih v živo v dresu Maribora spet videli Josipa Iličića.

Da so gledalci prišli na svoj račun, ni dvoma. Slovenski zvezdnik, ki je pred tedni šokiral nogometno javnost z vrnitvijo v klub, za katerega je že igral pred odhodom v Italijo, je nemudoma pokazal, kaj zna in zmore

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Iličić je tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše, v 77. minuti pa nato zamenjal mladega Aljaža Antolina. Vsega 11 minut kasneje se je 34-letni Iličić že razveselil svojega prvega zadetka po vrnitvi v Maribor.

Najprej je svojemu novemu klubu priigral enajstmetrovko, nato pa kar sam žogo z bele točke suvereno zabil v mrežo Mure.

Tudi sicer je Iličić postregel z nekaj imenitnimi potezami, s katerimi je dokazal, da zanj niti preveliko število kilogramov, ki jih je pridobil v mesecih brez igranja nogometa, niso prevelika ovira.

Iličićev zadetek je bil vrhunec tekme, na kateri je Maribor končno postregel s pravim obrazom. Vijoličasti, ki so na lestvici Prve lige Telemach kar 19 točk za vodilno Olimpijo, so povsem ohladili vročo Muro. Zabili so ji kar pet zadetkov in slavili izdatno zmago s 5:1.

Hudovali so se nad sodniki

Prekmurci so se po tekmi hudovali, češ da so za njihov neuspeh krivi tudi sodniki, toda ko v 90 minutah prejmeš kar pet golov, se zdi to zgolj in samo iskanje izgovorov. Čeravno drži, da so imeli tudi gostje iz Murske Sobote nemalo priložnosti in gledalci bi lahko dejansko videli še precej več zadetkov. Pa so jih že tako ali tako šest, kar je za nogometno tekmo seveda ogromno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol