J. B./STA | 28. 9. 2022, 09:12

VIDEO: Zgoraj brez pritekel do Messija, poteza varnostnikov osupnila svet

Profimedia/Twitter/Argentina Gol/fotomontaža

Argentinski superzvezdnik svojo reprezentanco vodi proti prav posebnemu rekordu, na tokratnem obračunu z Jamajko pa se ni boril le z nasprotniki, ampak tudi s preveč vzhičenimi navijači.

Lionel Messi je svojo 100. zmago v dresu Argentine začinil s kar dvema goloma na prijateljski tekmi v New Jerseyju proti Jamajki, kjer se je njegova ekipa veselila s 3:0 (1:0). Zdaj je Messi, vstopil je v drugem polčasu, v 164 reprezentančnih nastopih dosegel skupaj že kar 90 golov za izbrano vrsto. V zgodovini argentinske reprezentance ga ni bilo nogometaša, ki bi zabil več golov in odigral več tekem!

Na lovu za italijanskim rekordom

Argentina je z zmago proti Jamajki vse bližje, da se vpiše v sam vrh nogometnih analov po številu reprezentančnih tekem brez poraza. Še vedno je na prestolu Italija, ki pod vodstvom Roberto Mancinija ni izgubila na 37 tekmah od septembra 2018, pa vse do oktobra lani, ko jo je v Milanu v polfinalu lige narodov z 2:1 ugnala Španija. V letu 2019 je serijo začela tudi Argentina in je brez poraza že na 35 tekmah. Prav zato strokovnjaki Argentince uvrščajo v ožji krog favoritov za zmago na bližajočem se svetovnem prvenstvu. Italijanov v Katarju ne bo, evropskim prvakom je spodletelo že v kvalifikacijah.

Argentinske navijače pred odhodom v Katar še posebej veseli dejstvo, da je Messi v izvrstni formi. Za reprezentanco je zadel že na petkovi prijateljski tekmi v Miamiju proti Hondurasu. Navduševal je tudi tokrat, ko je bil tarča preveč razgretih navdušenih navijačev.

Kar trikrat so posamezniki skušali z vdorom na zelenico, da bi se mu čim bolj približali. Eden je nogometaša celo prosil, naj se mu podpiše na goli hrbet. Messi mu je željo želel uresničiti, vzel je pisalo in se začel podpisovati, nato so varnostniki navijača brez milosti podrli na tla. Pri tem bi na tla skorajda spravili tudi Messija ... Tako agresivno posredovanje je osupnilo številne, marsikdo je prepričan, da so varnostniki preprosto pretiravali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord