Š. T. | 6. 3. 2023, 19:28 | Vir: STA

Visokoleteče ambicije PSG-ja padle v vodo? Do konca sezone ostali brez zvezdnika

Profimedia

V odločilne boje v nogometni sezoni bodo nogometaši pariškega kluba krenili brez enega od treh glavnih zvezdnikov.

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar mora na operacijo desnega kolena in bo z nogometnih igrišč odsoten od tri do štiri mesece, je v sporočilu za javnost zapisal njegov delodajalec, Paris Saint-Germain.

Glede na dolg seznam njegovih poškodb so pri pariškem klubu znova v skrbeh, saj so ostali brez enega ključnih igralcev v odločilnem delu sezone. Brazilec je skupaj z Argentincem Leom Messijem in Francozom Kylianom Mbappejem tvoril atomski napad, a iz sodelovanja "svete" trojice do konca sezone ne bo nič.

Neymar bo izpustil vse tekme v nadaljevanju sezone, kar je hud udarec za pariško zasedbo predvsem v boju Uefine Lige prvakov.

Profimedia

Mnogi navijači so se ob prekršku nad njim na tekmi z Lillom pridušali, da znova simulira poškodbo, a tokrat niso imeli prav. Neymar je v preteklosti večkrat "odigral" kakšnega od prekrškov, ob tem je imel v zadnjih letih večkrat težave z desnim kolenom. Zato mu je zdravniško osebje PSG-ja po poškodbi 19. februarja svetovalo operacijo oziroma rekonstrukcijo kolenskih vezi, so še sporočili iz kluba.

Neymar si je kolenske vezi najprej poškodoval na svetovnem prvenstvu v Katarju, prav v Dohi na kliniki Aspetar pa bo opravil operativni poseg, zaradi katerega je njegove sezone že konec.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol